Probleem Whirlpool Ikea WH CB1 601 koelkast hoop herrie

A

Anonymous

Gast
  • #1
Gisteren is onze inbouw koelkast (Whirlpool Ikea WH CB1 601 ) (177cm hoog) opeens een hoop herrie gaan maken. De motor stond duidelijk continue te lopen. Temperatuur in de kast liep ook langzaam op van circa 4 graden naar 8 graden. Nu is het 11 graden.

Het lampje werkt nog. Rood lampje is aan (er is iets mis met de temperatuur indicatie)
Stekker eruit gehaald een tijdje en toen weer aangezet. Hij is nu stil maar koelt dus ook niet meer.

Zou de compressor oid stuk zijn ?
Hij is bijna 5 jaar oud. Is hij dan total loss? (Nieuw is 460 euro zag ik bij ikea.)
Zijn er andere mogelijkheden?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Peeters, ik denk dat er een lek in het koelvloeistofcircuit zit. Dat zou het einde van de koelkast betekenen, want hervullen loont niet en de betreffende koelvloeistof mag, als ik goed ben geïnformeerd, niet meer gebruikt worden (CFK's). Maar wacht even met weggooien op een vakkundiger oordeel van een van de monteurs op deze site!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
hallo,vanuit het verhaal wat ik lees zou ik zeggen dat de kompressor defect is. het kan zo zijn dat het koudemiddel weggelopen is,als de koelkast daadwerkelijk uit 1999 is,dan zit er waarschijnlijk r-600 in of iets dergelijks.dit mag wel bijgevuld worden,als echter de kompressor stuk is,dan gaat repareren wel in de papieren lopen. houd in ieder geval rekening met een euro of 400. overigens,oude koelkasten waren veelal gevuld met r-12,wat niet meer toegestaan is,daarna kwam er een vervanger,genaamd r-134a,wat nog wel toegestaan is,en nu zijn er andere koelgassen,welke minder schadelijk zijn voor het milieu,maar welke de levensduur van een koelkast niet ten goede komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu