Whirlpool / Ikea inductie plaat 90081285 probleem

Rastamano

  • #1
Hallo,

onze ikea / whirlpool 90081285 geeft regelmatig problemen. Als we op relatief veel vermogen (vanaf stand 7 , max is 9) koken vallen de pitten vaak uit na een tijdje. zeker als je meerdere pitten gebruikt is het drama. bij bijvoorbeeld pannenkoeken bakken (lang met meerdere pannen) vallen de pitten vaak uit. je kan ze dan niet direct weer aanzetten (regeerd niet op + knopje). na een tijdje weer wel.

Het leek me dat het allemaal gewoon te warm werd. Dus bak ik nu pannenkoeken met een lade eronder eruit en een dikke ventilator op de onderkant en dan gaat het beter (nog niet vlekkeloos maar het gaat ok).

Nu heeft deze inductieplaat uberhaupt geen frisse lucht, geen roosters in de achterplaat en er boven zit een lade die over het algemeen best vol zit. Dus ga ik hier een aantal aanpassingen doen om dit te verbeteren, maar zelfs als de lade onder de kookplaat eruit is doet hij het nog niet naar wens.

Zou het zinvol zijn de inductie plaat open te schroeven en dingen als de ventilator schoon te maken zodat de koeling uberhaupt beter zijn werk doet? zijn er nog dingen waar ik op moet letten?

Bedankt, alle tips zijn welkom!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Kijk naar de inbouwvoorschriften.
Veel inductiekookplaten blazen de warme lucht aan de voorkant uit.
Bij een aanrechtblad van 5cm dik heb je dan een uitdaging.
Ook in de achterwand moet er ventilatie zijn om de luchtstroming op gang te zetten.
Gebruik goede inductiepannen , slechte pannen geven een hoog geratel.
 

Rastamano

  • #3
Bedankt voor de reactie.

Ik heb helaas gaan instructie handleiding kunnen vinden. De keuken zit er nu naar schatting (geplaatst door vorige bewoner) 12 jaar in, dus het is niet het nieuwste model meer.

Ik zie geen ventilatie roosters aan de voorzijde van de inductie kookplaat, dus ga er even vanuit dat hier geen lucht uit word geblazen.

Is het gebruikelijk de lade onder de inductie plaat leeg te houden of word deze normliter gewoon gebruikt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu