Probleem met Whirlpool IKEA DWF 406

Rbacker

  • #1
Water bleef staan. Weggeschept en opnieuw vaatwasser laten lopen.

Het werkte maar kort daarna gaat het start lampje knipperen (continue)
Alles gereset en stroom eraf gehaald. Welk programma je ook selecteert, zodra je de deur dicht doet, gaat de pomp lopen en springt het keuze lampje terug naar alleen spoelen, maar heb het idee dat er geen water komt.

Na enige tijd valt pomp stil terwijl de maschine continu piept. Gek genoeg als je "geen" programma selecteerd en je drukt de deur dicht gaat de pomp ook lopen en begint het gepiep en geknipper van voor af aan. Ik heb iets gelezen over een vlotterschakelaar, maar weet niet of dat in dit geval ook het probleem is.

Enige raad, voor ik een dure monteur bel is zeer gewenst. Ik heb mijn huis nl verkocht en zit niet echt te wachten om nu nog een nieuwe vaatwasser te kopen. Het ding is pas 3 jaar oud.

Alvast bedankt voor uw reactie

Rob Backer
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Meest waarschijnlijk is inderdaad de vlotterschakelaar. Het water is nl ook over de (inwendige) bodemplaat gestroomd, en heeft daar de beveiliging laten werken.

En die beveiliging bestaat uit een vlotterschakelaar die de besturing vertelt zo te reageren...

Machine uitbouwen, schuin houde om het water er uit te laten lopen (dweilen bij de hand) en laten drogen.

Zoek ook even met "lekkage" op dit forum, je komt heel wat dergelijke problemen tegen... Kijk zowel bij Whirlpool als Bauknecht die zijn inwendig identiek.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu