Probleem warm tapwater Intergas Kombi Kompakt HRE

Winterland

  • #1
Twee weken geleden maakte ik onderstaan topic aan.


Inmiddels is er meer duidelijkheid, en blijven we een probleem met onze Intergas Kombi Kompakt HRE ketel houden. Het volgende:
- geen klachten bij gebruik cv
- geen klachten bij gebruik warm tapwater met de kraan vol open
- bij gebruik warm tapwater met de kraan een beetje open, en bij 't douchen schakelt de ketel steeds tussen de verschillende gebruiksstanden, de ketel houdt consequent deze volgorde aan:3 (Ventileren), 4 (ontsteken), 6 (Tapwater bedrijf), 3 (Ventileren) 1 (Gewenste temperatuur bereikt), en blijft dit rondje herhalen. Geeft geen storing aan. De ketel levert hierbij water tussen de 58 en 64 graden. De ketel zou gewoon in de stand 6 "tapwater bedrijf" horen te blijven.

Zie dit filmpje voor het gewisseld tussen de standen

De eerdere klachten (tikkend geluid) zijn blijkbaar het symptoom van een dieper probleem (temperatuurverschillen door 't snelle opwarmen en afkoelen in de verschillende standen).

Tijdslijn van wat er tot nu toe gezien/gedaan:

1. Probleem opgemerkt met douchen.
Monteurs langsgeweest. Ketel getest met de warmwater kraan vol open. Geen problemen op dat moment.

2. Opgemerkt dat 't probleem zich weer voordeed met douchen.
- monteurs nochmaals langsgeweest.
Ketel handmatig in diverse standen laten draaien (hoog vermogen, laag vermogen), geen problemen. Cv Monteur gaf aan geen idee te hebben wat het probleem zou kunnen zijn. Stelde voor de hele ketel uit elkaar te halen en helemaal te onderzoeken. Voordat te doen hebben we het hele verhaal en de symptomen nogmaals doorgenomen. Op basis daarvan is de thermostaatkraan van de douche bekenen. Bleek een kapotte terugslagklep te hebben. Advies: repareren of vervangen.

3. Inmiddels is de thermostatisch douchekraan vervangen en doen de problemen zich nog steeds voor.

Voordat ik de monteur wederom bel en deze bij gebrek aan een beter idee lukraak onderdelen gaat vervangen, ga ik nu toch maar eerst zelf op zoek naar advies... Wie o wie heeft er enig idee? Of kan me verwijzen naar een kenner?

Ww temperatuursensor zoals gesuggereerd?? Andere ideeën?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Misschien is dit wel normaal. De Intergas HRE 36/30 kan minimaal terugmoduleren tot 7,2 kW. Als er minder vermogen is gaat de ketel uit, en bij vernieuwde vraag weer aan. Dat de temperatuur van het tapwater rond de 60 graden blijft duidt daarop.

Is er recentelijk een waterbesparende douchekop gemonteerd, of een waterbesparende douchekraan?

Om hier wat aan te rekenen zou u een grote emmer kunnen pakken en die onder de douche gedurende dertig seconden vullen. Aan de hand van het aantal liters is gemakkelijk uit te rekenen hoeveel kW er nodig was voor de ketel om dat water te leveren.

Het aantal liters in de emmer kunt u meten met een litermaat uit de keuken, of door de emmer in lege en volle toestand op een digitale weegschaal te zetten.
 

Opidopi

  • #3
Ik ben zeker geen expert, maar heb mijn HRE 24/18 redelijk goed afgesteld op mijn behoefte.
Bij mij gebeurd ongeveer hetzelfde bij 1 kraan in de badkamer. Zodra deze een klein beetje open staat, springt de ketel aan en uit. Geen probleem wanneer ik deze kraan volledig open draai.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu