Probleem olieen eikenhouten vloer

Onf

  • #1
Hallo,

Ik heb net zelf een eikenhouten vloer gelegd. Deze bestaat uit planken van 2,2 cm dik en de vloer heb ik gelijmd en in de groef getackt. De planken zijn onderling niet verlijmd, alleen maar op de ondervloer.

Na het leggen is de vloer geschuurd zodat hij helemaal egaal was. Daarna met olie ingerold met een roller. Nu is het probleem dat er na 5 dagen nog steeds op bepaalde plekken de grijze kleur overheerst (grijze kleur van de olie).

Op andere plekken is de olie er goed ingetrokken en ziet de vloer er perfect uit. Hoe kan dit? Op de verpakking van de olie staat dat de olie er na 3 dagen helemaal is ingetrokken en nabehandelt kan worden. Ik ben nu al 5 dagen aan het wachten en de grijze kleur verdwijnt niet. Wat kan ik doen?

Ik heb al wat informatie ingewonnen en een idee was om op de plekken waar de olie er nog niet is ingetrokken te gaan schuren en met de hand ligt wat olie in te wrijven. Ik heb echter het idee dat er dan kleurverschil gaat ontstaan tussen bepaalde plekken in de kamer. Wie kan mij helpen?
 

H@ns

  • #2
Die kleurverschillen zijn meestal te wijten aan verschil in verzadiging.
Door de behandeling te herhalen moet er op een zeker moment een egale dekking ontstaan.

Eiken kan erg veel olie opzuigen!! en zeker bij een vloer met delen van verschillende bomen, met verschillende dichtheid, komt dit probleem vaak voor.

Maar voordat je iets doet:
Neem eerst contact op met de vloer/olie leverancier en leg je probleem ook eens voor bij de olieproducent. Vaak hebben die een site waar een FAQ op staat waar dit soort problemen behandeld worden, anders even een emailtje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu