Stuk scheef beton egaliseren, probleem met naden

TjerkD

  • #1
Mijn eerste vraag op klusforum, ben benieuwd wat het gaat brengen :-)

Ik heb een complete houten balken vloer weer opnieuw opgebouwd en daaroverheen ligt nu spaanplaat als ondervloer voor parket. Nu heb ik echter nog een vervelend stuk je beton dat een hoogte verschil heeft van 5 tot 3 mm. Dit beton is tijdens de vloerrenovatie blijven zitten. Achteraf gezien geen handige keuze maar ja..

Nu dacht ik aan egaline maar dan mag dit niet weglopen in de overgang van het beton naar de houten vloer. (zie fotos) Deze is namelijk van onder geissoleerd met isolatie dekens. Kan ik de naden dichtplakken met duc tape? of gaat de egaline dan direct een hechtigsprobleem opleveren? Of toch maar gewoon met wat stukken ondervloerplaten proberen op te lossen?
IMG_20200626_122640.jpg
IMG_20200626_122651.jpg
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met een renovatiefrees een paar mm weg frezen, ze zijn te huur.
Als er toch ondervloerplaten op de vloer komen is opvullen van de naad niet nodig, wil je toch opvullen dan kan dat ook met kit.
 

TjerkD

  • #3
Dank voor je reactie Jan. Het beton ligt lager dan het spaanplaat dus dan werkt het wegfrezen denk ik niet? Of begrijp ik je verkeerd?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een renovatiefrees is bedoeld om cement etc. weg te slijpen.:wink:
 

Tiho

  • #5
Zo een naadje heb je zo dicht met kit.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Het gaat TS om het hoogte verschil. Je kunt de naad eerst kitten en vervolgens de betonvloer op hoogte brengen met egaline.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu