Probleem vloer hoe op te lossen?

Leergierige klusser.

  • #1
Goedendag,

Ik heb een oud huis wat al meerdere verbouwingen heeft meegemaakt. Nu heb ik een probleem. Ik ben nu bezig met mijn vloer. Deze wil ik egaliseren maar mijn huidige vloer is net een maanlandschap. Mijn vloer zover ik kan zien bestaat uit: oude tegels met daarop soort van lijm/egalisatie en nog wat resten van tapijtlijm. De woonkamer heeft hoogte verschillen van ongeveer max. 2,5cm verspreid over de hele woonkamer gaat het hoogte verschil van minder naar meer.

Ook is optrekkende vocht waarneembaar. Niet echt nat maar zeker wel vochtig op sommige plekken(in hoeken) zeer vochtig naar mijn mening.

Wat ik graag wil is de vloer goedkoop egaliseren zodat er een laminaatvloer op kan(dit was nu het geval maar door de oneven ondervloer beschadigd/zakt/kraakt het laminaat te snel.

Nu lees ik overal dat een cementdekvloer een minimale dikte nodig heeft van 3cm. Dit is dus niet haalbaar omdat het een maanlandschap betreft en bijleren lukt ook niet omdat 3cm gewoon niet gehaald kan worden.

Egalisatiemiddel wordt knetter duur wat ook niet echt de oplossing is lijkt me. Ook gok ik dat ik de vloer moet primeren gezien deze optrekkend vocht heeft. Ik heb al even gezocht en ik heb hier wel een primer gevonden(Ook best prijzig) die zou kunnen helpen om de boel waterdicht/water afstotend te krijgen.

Ik zit een beetje in mijn haar. Een compleet nieuwe betonvloer+cement dekvloer is echt niet iets waarop ik had gerekend. Kan iemand mij goede tips geven?

Gr
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe dik is de dekvloer?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Is er een kruipruimte? Dat zou de plek zijn om het optrekkend vocht aan te pakken.
Maak de vloer van boven waterdicht en goeie kans dat het de muren in trekt en daar problemen geeft.

Hoe groot is de ruimte?
Dat een deel 2,5 cm verschil heeft, houdt niet in dat er 2,5 cm overal bij moet, kan best dat er gemiddeld maar 1 cm nodig is, of wel 10 liter per m2.
Zo duur hoeft egalisatiemiddel ook weer niet te zijn, ook kan je het bijmengen met zand en wat cement, dan krijg je 2x zoveel.
De ergste verhogingen zou je er uit kunnen hakken.
 

Isoleren

  • #4
Ik begrijp helemaal waar je mee worstelt, op het hoogte verschil na had ik dezelfde problemen.
Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mijn vloer te egaliseren, als je een beetje handig bent (of handige mensen in de familie of vriendenkring hebt) is het zeer goed zelf te doen.
Ik raad je wel aan om de vloer wel goed met een primer te behandelen en je oude vloer zo goed als mogelijk "schoon" te maken.
De primer zorgt voor een betere hechting en voorkomt dat je dure egalisatie weer los laat (zou helemaal zuur zijn).

De vochtproblemen heb ik opgelost door in mijn kruipruimte een bodemfolie neer te leggen, uiteraard moet je dan wel een kruipruimte hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu