Probleem met Miele G570

RobHomburg

  • #1
Na 11 jaar trouwe dienst heeft onze Miele G570 inbouw vaatwasser nu opeens een probleem. Het apparaat trekt geen water meer aan. Ik ben een absolute no-no als het gaat om dit soort problemen, dus als iemand een handleiding heeft hoe ik het exacte probleem kan lokaliseren, dan zou ik diegene bijzonder erkentelijk zijn. Als het uiteindelijk inhoudt dat we de storingsdienst moeten laten komen, dan zij het zo, maar als ik het probleem zelf zou kunnen oplossen, dan hou ik het geld liever in mijn zak.

Groet,
Rob
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een handleiding hoe je zoiets moet lokaliseren zal niemand hebben... Dat is vooral monteursopleiding-/ervaring!

Maar wanneer je "ons" forum langs gaat, leer je al erg veel over vaatwasserstoringen, die veelal veroorzaakt worden door interne vervuiling van de machine.

Een veel voorkomende oorzaak, wanneer een vaatwasser geen water wil nemen is een lekkage naar de onderplaat van de machine. Daardoor wordt dan de watertoevoer afgelsoten, om erger te voorkomen.

Je zou dus bijvoorbeeld kunnen zoeken met "lekkage miele" in de keukenrubriek.

Verder is het vermelden van zoveel mogelijk exacte gegevens over de storing goed om de ervaren storingsmonteurs hier op het forum te helpen je storing op afstand te localiseren.
 

RobHomburg

  • #3
Kees,

Bedankt voor je snelle reactie. Na een zoekopdracht met de voorgestelde criteria heb ik inderdaad een groot aantal berichten doorgelezen. Heb vastgesteld dat het niet ging om een lekkage.

Ben de slangen en het waterslot af geweest en heb uiteindelijk met heet water rechtstreeks in de vaatwasser getracht of dat verlichting zou brengen. Na het leegpompen van de machine en het opstarten van een nieuw programma, werd er weer water aangetrokken!!! Was dus ergens een vervuiling die met het hete water werd opgelost.

Heb meteen de "soda" truc gedaan en mijn vaatwasser draait nu weer als een zonnetje. Dank voor je hulp!!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Graag gedaan!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu