Water probleem met de Bosch SMV63M60EU/44

René_H

  • #1
De machine reinigt en droogt sinds een paar dagen slecht, blokje loste ook niet meer op. Omdat er geen stoom uit de machine kwam aan het eind heb ik vandaag een paar programma's gedraaid met een temperatuursensor in de korf. Eerste programma was 70 graden, halverwege het spoelen werd de temperatuur opgevoerd tot 40 graden en de armen draaide normaal. Ongeveer dat het bakje open ging daalde de temperatuur en deed de machine zijn werk, dacht ik, echter zonder wateraanvoer, hoorde de pomp wel draaien maar de armen stonden stil en er kwam een miezerig straaltje uit. Toen wat later in het programma was er wel toevoer en draaide de armen weer, echter met koud water, aan het eind was alles steenkoud en nat. Daarna een kort 45 graden programma gedraaid, dat ging mis. Tijdens spoelen draaide de armen niet en werd er niet verwarmd. Maar op het moment dat het bakje open ging en de armen nog steeds niet draaide vanwege watertoevoer, liep het water op de bodem zo hoog op dat ik de boel heb gestopt, het liep bijna over de rand, door een paar keer opnieuw te starten heb ik het water eruit gekregen.

Maar, omdat ik een zo goed mogelijke beschrijving wilde hebben voor op het forum besloot ik het 70 graden programma nog een keer te doen en er bij te blijven... echter dit keer liep alles zoals het moet, volop water en de temperatuur liep mooi op naar 70 graden. Geen vuiltje aan de lucht... maar op het eind nu een foutcode E15, water op de bodem dus lekkage. Dacht dus eerst vlotter zit vast en/of labyrint is vies, maar nu heb ik geen flauw idee meer. Of dubbele problemen?

Edit: kan het zijn dat er water in de onderbak is gelopen tijdens het 45 graden programma, wellicht liep het wel al over aan de voorkant, klein nat plekje bij de rechtervoet ook
 
Laatst bewerkt:

René_H

  • #2
Stekker eruit gehaald en de boel gedroogd. Twee maal het 70 graden programma gedraaid en beide keren draait alles goed, spoelen rond de 40 graden, wassen 70 graden, tussenspoelen.. en dan gaat het fout. Tijdens het glansspoel programma krijgt de machine geen water, na een paar minuten wijzigt dan ook de eindtijd met een minuut of 20 minder. Ik krijg geen error code maar als ik in het geheugen kijk staat daar E08, waar ik al achter was.
 

René_H

  • #3
Vandaag een test programma gedraaid en geen foutmeldingen. Daarna een ‘auto’ programma gedraaid en ernaast gaan zitten, het labyrint loopt alle keren niet helemaal leeg maar slechts een cm of 10, vult wel steeds aan. Ik ga dat labyrint en het ventiel schoonmaken, is dat het ook niet ligt dat ding morgen op de schroothoop, klaar mee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu