Probleem (met water) bij miele G575 vaatwasser

Leidy

  • #1
Al twee eerder had mijn machine dezelfde klacht: als eerste registreer ik dan dat na ronddraaien van het volledige programma de motor niet afslaat maar blijft "brommen" alsof hij nog aan het drogen blijft. Hij heeft wel afgewassen maar niet alles is even goed schoon en hij heeft wel gedroogd, de machine voelt ook nog wel warm aan maar niet alles is helemaal droog. Probeer ik daarna de machine weer aan te zetten, dan hoor ik de pomp afpompen maar er komt geen water. N.a.v. tips die ik op dit forum las heb ik het de eerste keer kunnen oplossen door er zelf water in de machine te doen en daarna het programma te laten lopen. Hij deed het weer een poosje en daarna dezelfde klacht. De tweede keer lukte het door de zeef schoon te maken en daaronder de beugel losgemaakt en o.a. het schoepenradje (of hoe het mag heten) schoongemaakt en dat andere ding (soort bolletje) eruitgehaald en schoongemaakt. Daar zat wat in wat er niet in hoorde. Dat heb ik eruitgehaald en toen leek hij het weer te doen. Een paar keer weer gewassen en vandaag weer hetzelfde euvel. Het waterslot is gecontroleerd, en alle slangen zijn nagekeken op "knikken". Heeft iemand nog een tip? Ik las over lekkage in de bodemplaat en een vlottertje met piepschuim?? Voor alle helderheid ik zie geen enkele drup en/of vochtigheid onder de machine.
Waar zit dat vlottertje, hoe kan ik dat vinden oftewel hoe kom ik daarbij? Kan ik dat zien als ik onder de machine kijk? Een hele lange vraag geworden maar ik hoop dat iemand mij kan helpen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De vlotter hangt net boven de bodemplaat, aan de onderkant van de machine is niets te zien.
U zult de plint of een zijplaat van de machine moeten verwijderen om te kunnen zien of er water op de bodemplaat ligt, lijkt me in dit geval waarschijnlijk.
 

Leidy

  • #3
Jan, dank je wel alvast voor de reactie, ik ga het uitproberen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu