Probleem Jura espresso S95

Het Water

  • #1
Hallo allemaal,

wij bezitten al een tijdje een Jura S95 espresso apparaat. Het stoomgedeelte van het apparaat om bijv. melk op te schuimen werkte niet meer goed. Apparaat open gemaakt, de selectieunit aan de voorzijde rechts los gehaald en daar alles ontkalkt (bij deze unit kan je namelijk stoom of water selecteren). Aan de achterzijde van deze unit komen een aantal slangetjes bijeen. Naast een van de motors van het apparaat zit een apparaatje, die (volgens mij) de druk regelt voor de stoom om het schuim op te kunnen kloppen. Deze heb ik ook ontkalkt (deze zat door de kalk bijna dicht). Nu komt het vreemde. Alles weer in elkaar gezet, zo ook die schakelunit (volgens mij extact zoals het zat, maar daar begin ik nu over te twijfelen...) en weer aan gezet. Alles draait weer behalve.... de water toevoer voor de koffie of thee en volgens mij de stoom en theewater selectie. Het apparaat geeft wel gewoon stoom als ik de knop om zet, maar geen water voor bijv. de thee en helemaal geen water voor de koffie. Als je namelijk de "koffiezetknop" indruk, gaat het apparaat gewoon werken (bonen malen e.d.), en het waterpompje draait ook, maar daarna wordt het pompje "gesmoord", net alsof hij het water niet kwijt kan. soms krijg ik de melding dat "de kraan dicht" is (doelende op de bewuste selectieunit??) en als ik de knop op stoom zet, komt er een flinke portie water én stoom uit. Concreet is dus mijn vraag, weet iemand wat ik nu moet doen en kan iemand mij vertellen wat de volgorde is van de slangetjes van de selectieunit (als hier de fout in zit).

ik ben benieuwd!

groet

Carlo
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kunt u een foto plaatsen van de aansluitingen in het apparaat ?
 

Het Water

  • #3
Ik heb de foto's toegevoegd. de ene foto is waar de leidingen bij elkaar komen, de andere is wanneer je de schakelunit open heb gemaakt (waar de leidingen van foto 1 bij elkaar komen). de volgorde (met de klok mee) zoals ik denk dat de leidingen hoort is:
1- van of naar de boiler
2- overloop?
3- heet water afname
4- naar de brewer? (loopt naar onder het apparaat en komt uiteindelijk uit bij de brewunit

onderaan het unit (koperkleurig plastic pijpje)komt de leiding aan te zitten voor stoom.
Op de 3e foto zie je een magneetje van de schakelunit, en in mijn hand heb ik een deel van de schakelunit die je op het magneetje legt, waarvan ik niet weet of deze op deze manier of in spiegelbeeld geplaatst moet worden.

Ik hoop dat jullie ons verder kan helpen. Carlo



 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu