Jura ena3 probleem

Kevin34

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn Jura ena 3. Wanneer ik de machine aanzet, begint de molen direct te malen en krijg ik een melding met: "Genoeg koffie?" Daarna komt er klein beetje koffie uit en begint de machine weer te malen en komt er weer een beetje koffie uit. Dit gaat de hele tijd zo door.

Wat kan het probleem zijn?

gr
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Wellicht overbodig te vragen, maar heb je em al een keer helemaal schoongemaakt? zetgroep eruit en schoonmaken, en met een zaklampje kijken of je ergens vervuiling ziet, en reinigingsprogramma doorlopen? ook het bonenreservoir goed schoonmaken.
 

Kevin34

  • #3
Bedankt voor je reactie. Ja, zetgroep compleet gereviseerd. Ik zie geen vervuiling of iets dergelijks. Een fout wordt normaliter met een foutcode weergegeven, maar in dit geval niet. De machine lijkt in een 'loop' te zitten.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Stekker er al een uurtje uit gehad? en bonenreservoir al schoongemaakt? ik ken deze machine niet, maar er kan iets van een sensor inzitten, of de maalschijven zijn versleten.
Nu heb ik je machine niet gezien, maar soms is het beter afscheid te nemen dan te blijven rommelen, mijn vorige machine bleef ook fouten geven, dan maakte ik alles weer schoon en dan ging het weer een tijdje goed, maar uiteindelijk kwamen de problemen weer terug. Als ik de onbetrouwbare onderdelen moest vervangen had ik al bijna een halve nieuwe.
 

Kevin34

  • #5
Machine al een dag uit stekker gehaald, maar nog steeds hetzelfde probleem. Het lijkt wel een printplaat probleem...
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
2
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu