Printplaat Bluesense cv-ketel

Mdo82

  • #1
Enige tijd kwam ik een probleem tegen met onze cv-ketel.

Ik had er nog niet eerder op gelet totdat ik bezig ben geweest met wat finetuning van de installatie.

Men had een ferolli romeo s opgehangen als thermostaat.
Dit is een aan-/uit thermostaat en ik wist dat een modulerende thermostaat zuiniger zal stoken omdat deze niet gelijk 100% vraagt van de ketel, maar eerder op een rustiger en zuiniger stand zal opwarmen. Nu had ik hiervoor een isense opgehangen zodat deze dus de ketel moduleert. Afijn om bij het probleem te komen. Ik constateerde dat het tapwater niet hoger ingesteld kan worden dan 55 graden. En het water is bij de kraan ook 54-55 graden. Er is een monteur bijgeweest en die vermoed dat mogelijk door de isense de printplaat kapot gegaan zou kunnen zijn. De monteur heeft de ketel nog verder niet uitgelezen. Nu gaan ze maandag de printplaat vervangen, maar in hoeverre zou het kunnen dat door een isense thermostaat de printplaat kapot kan gaan?
 

Bert pit

  • #2
Ik begrijp dat vakmensen elkaar niet in de haren vliegen en bekritiseren, vandaar nog weinig reacties misschien. Maar het lijkt mij een vreemd verhaal.
 

Freekcv

  • #3
Zonder comentaar te geven. Controleer eens wat de tapwater temperatuur doet als je de isense loskoppelt
 

Mdo82

  • #4
Commentaar leveren mag gerust :lol:
Als de thermostaat losgekoppelt is dan doet het tapwater hetzelfde kan niet hoger dan 55 graden.

Even contact gehad met een andere firma.
Ik begreep hieruit dat de Isense wel opentherm praat, maar dan weer op een iets andere manier dan de standaard opentherm protocol.

Hierdoor zou een Isense beter werken op alleen een remeha of nefit ketel.

Blijft een vreemd verhaal van de printplaat, maar ga de thermostaat vervangen door een Honeywell
 

Bert pit

  • #5
De basis instructies, vastgelegd in het Opentherm protocol van de iSense zouden het zelfde moeten zijn. Het feit dat de iSense geschikter zou zijn voor Remeha klopt, maar dat maakt hem nog niet ongeschikt voor jouw ketel. Er zijn gewoon wat functies toegevoegd zoals open haard functie.

Het lijkt me sterk dat een honeywell thermostaal het probleem oplost.
 

Marcn88

  • #6
Is de tapwatertemp op de ketel niet hoger in te stellen of alleen op de thermostaat?
is dit de bleusense met bionic wisselaar of met tappot of pww,controleer parameter 1 is of deze goed staat, dit zal voor de bionic wisselaar 1 moeten zijn voor de tappot2 en voor de pww 3. Tevens kunt u nog controleren of parameter 3 goed ingesteld staat dit is voor de cw3 een 3 de cw 4 een 4 en de cw een 5 ook kunt u nog parameter 10 controleren deze dient op 100 te staan.
 

Mdo82

  • #7
@Marcn88, Op de ketel is deze niet hoger in te stellen dan 55 graden. Lager is geen probleem hij gaat niet verder dan 55 graden. Zelfs als ik op de iSense zeg van maak het 75 graden (wat niet kan op de ketel overigens) gaat hij niet verder dan 55 graden.

Het is een Bluesense met Bionic Wisselaar Parameter 1 staat op 1, Parameter 3 (Toestel type) staat op 4 overigens maakt dit niet uit , volgens de handleiding is bij CW3 als CW4 zou het tapwater 60 graden moeten zijn, parameter 10 (maximaal vermogen voor tapwaterbereiding) staat inderdaad op 100.
 

Marcn88

  • #8
En met de ferroli thermostaat was de ww temperatuur wel in te stellen op 60 graden? als u nu de thermostaat er us helemaal afhaalt is deze dan wel in te stellen op 60 graden?
 

Mdo82

  • #9
Ik heb de thermostaat inderdaad ook een keer eraf gehaald en de ferroli thermostaat teruggehangen.
Helaas was hierbij de temperatuur niet in te stellen hoger dan 55 graden.

De monteur heeft afgelopen week de thermostaat bij de cv-ketel ook nog een keer losgehaald om te kijken hoe de cv-ketel zou reageren, maar helaas niet warmer dan 55 graden.

Ik weet echter niet meer hoe de situatie was voordat ik de iSense ophing toen heb ik er niet echt opgelet.
 

Mdo82

  • #10
Vandaag de volgende mail gehad van de fabrikant welke ik nog met jullie wilde delen :)

De ISense voert het OpenTherm logo en zou daarom ook op onze ketels moeten werken! Het logo mag alleen gevoerd worden als het apparaat volledig aan de OpenTherm standaard voldoet.



Maar, OpenTherm is een afspraak over hoe informatie tussen een thermostaat en een CV-ketel uitgewisseld wordt. Het werkt door een vraag en antwoordt spel. De thermostaat stelt een vraag en de ketel moet antwoord geven. Er zijn in het protocol 127 vragen gedefinieerd. Daarnaast is er nog ruimte voor 127 vragen die de ketel en of thermostaat fabrikant zelf kan definiëren.

Het is de bedoeling dat met gebruik van de standaard vragen waar de ketel dus verplicht op moet antwoorden er een goede werking van de CV-ketel thermostaat combinatie mogelijk is. De extra vragen zijn bedoeld voor allerlei handige extra functies.
Opentherm thermostaten zoals de isense werken gewoon op de ketel, uiteraard kan je niet alle speciale functies gebruiken die voor een Remeha ketel bedoelt zijn.
 

Mdo82

  • #11
De print is vandaag vervangen en het tapwater kan weer ingesteld worden op 65 graden :D
 

Mdo82

  • #12
De print is vandaag vervangen en het tapwater kan weer ingesteld worden op 65 graden :D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu