Prikkraan installeren

Jansen227

 • #1
Bij ons in de keuken willen we een water aansluiting maken voor de wasmachine. Helaas kan het water alleen voor de hele flat tegelijk afgesloten worden, en dan zitten ongeveer 100 mensen een uur zonder water. Dus nu is mijn vraag: kan een prikkraan ook geïnstalleerd worden als er druk op de leiding staat?

Alvast bedankt, Pieter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kaajee

  • #2

  Jansen227

  • #3
  Ieder topic op dit forum waar het woord prikkraan in voorkwam heb ik gelezen, maar nergens werd me compleet duidelijk of de hoofdkraan was open gelaten, en of er dus nog druk op het systeem stond.

  Maar goed, als ik een beetje teflon gebruik heb ik dus een minimale kans dat het gaat lekken? (De druk hier is vrij hoog.)

  En moet het kraantje met de teflon nogsteeds even ver vast gedraaid worden?
   

  Kaajee

  • #4
  Ja, diepte indraaien heeft niet zoveel met teflon te maken.
  Net zo lang tot je 'voelt' dat het koper kapot gaat. Dan blijft het stukje koper als een luikje achter. Als je verder doordraait, laat het stukje koper los en verdwijnt in je systeem (tot aan 1 van je medebewoners hem in de keramische schijven van ze badkraan van 600eu aantreft....... :mrgreen: )

  Maar voor zover ik weet zijn die prikkranen er alleen voor 12 e/o 15mm leidingen. Lijkt me sterk dat er in jullie geval 100man afhankelijk zijn van 1 leidinkje van 15mm.......wel vreemd anders........
   

  Jansen227

  • #5
  Niet 100 man zijn afhankelijk van dat leidinkje, maar als de druk er af moet, dan moet de hoofdkraan dicht. En die hoofdkraan bedient wel iedereen hier in de flat.

  Maar dat is dus niet per se nodig. Bedankt voor je antwoord in ieder geval, wilde het even zeker weten dat het kon met de druk er nog op :wink:
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Je hebt namelijk ook T-Plus kogelkraan

  hierbij word het stukje koper of staal naar achteren geklapt
   

  Xr8

  • #7
  Wonderlijke installatie. Erg vreemd dat er onderweg nergens een afsluiter zit, nog niet meegemaakt. Zit er in de woning geen afsluiter?

  Succes.
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #8
  Kan het bijna niet geloven, dat je niet ergens in je huis een afsluiter hebt.
  heb het ook nog nooit meegemaakt, dat een huis niet appart afsluitbaar is.

  gewoon nog eens goed gaan zoeken.

  groeten b.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #9
  Zit er niet ergens in de badkamer bijvoorbeeld in de leidingen die uit de wand of vloer komen twee zeskantige blokjes in de leiding waarin je aan de voorzijde een inbusschroef ziet zitten. Ik weet even niet de naam van dat type afsluiter.

  Maar daarmee zou je jouw flat kunnen afsluiten.
   

  Kaajee

  • #10
  En anders zou ik deze gelegenheid aangrijpen om een afsluiter te maken voor jouw flat. Lijkt me een mooi moment. Tja, dan zitten er 99 even zonder water, maar als je knelkoppelingen gebruikt kun je mi. in <15 min klaar zijn. Dan zit jij in ieder geval goed voor de toekomst.
  Dus bij de hoofdleiding die bij jouw binnenkomt doorzagen; evt. indien nodig een reparatie stuk/mof 15mm? (of 22mm?) plaatsen; meteen daarachter een stopkraan (met evt. aftap mogelijkheid), dichtknellen die meuk en klaar is kees.
   

  Boudewijn 033

  Specialist Verwarming
  • #11
  Frank bedoel je een ballofix?
  groeten b.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #12
  Precies!
  Ik kon er niet opkomen.
   

  Jansen227

  • #13
  Beste mensen, bedankt dat jullie allemaal zo willen meedenken.

  Maar om terug te komen op mijn vraag: het is inmiddels gelukt om de prikkraan onder druk aan te sluiten zonder dat er ook maar een druppel de grond heeft geraakt :D

  De wasmachine staat inmiddels vrolijk te draaien :wink:
   

  Kaajee

  • #14
  Da's mooi man!

  Even voor de volledigheid en mijn idee:
  heb je nou inderdaad ook beetje teflon gebruikt?
  En was het zo'n prikkraan die je in de (2 G & P) grotere bouwmarkten kunt halen?
  deze:


  of deze:
   

  Jansen227

  • #15
  Ik heb inderdaad teflon gebruikt, denk dat dit tijdens het indraaien wel heeft voorkomen dat het wat ging lekken.

  En ik heb het het kraantje op het bovenste plaatje gebruikt (Arco).
   

  Bellerophon

  • #16
  Om nog terug te komen op de prikkraan: ook ik heb er eentje geïnstalleerd in het gootsteenkastje, geen probleem mee gehad overigens maar ik proef nu aan het water een typische smaak...zou dat van het koper kunnen komen? Iemand ervaring mee en een idee of dit weg gaat? (kraan zit er een dagje op).

  Dank alvast.

  Jurgen
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #17
  Als u de druk van de leiding hebt gehad kan het daardoor komen, de leiding een paar minuten goed doorspoelen helpt vaak wel.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu