Prijsverschillen verf op het net

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #21
De komende jaren zal een steeds groter deel van de detailhandelplaats gaan vinden via internet. De markt wordt steeds transparanter, waardoor de klanten beter op de hoogte zijn wat er te koop is en tegen welke prijs.

Als je daar als detaillist niet in mee gaat, dan gaat de deur op termijn gewoon dicht. Een te hoge prijs kun je je gewoon niet permiteren. Het prijsniveau van de lokale verfwinkel is hier al behoorlijk gezakt en ze zijn daarnaast actief met webwinkels dat is niet voor niets.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #22
Een regulaire winkel, zal toch een iets hogere marge aan moeten houden op de winst die ze moeten maken.
Zij zitten met veel hogere vaste kosten, als iemand die vanuit zijn slaapkamertje een webwinkel beheerd.

Het is inderdaad gemakkelijk, iets bestellen via internet.
Maar het kost ook heel veel mensen hun baan en hun inkomsten.

Ik ben niet tegen de webwinkels, maar dan wel een webwinkel waar ook een echte winkel of bedrijf achter zit, waar je in het geval dat je aanspraak moet maken op de garantie, ook naar toe kunt.
En niet zoals bij vele dat je het onderdeel wat je gekocht hebt, zelf moet opsturen naar de fabrikant, op je eigen kosten.
Want de meeste webwinkels hebben geen eigen aftersales en reparatie dienst.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #23
Klopt peter, maar helaas doen veel gewone winkels dat ook, voor een garantie geval word je ook doorverwezen naar de importeur.
had een wasmachine gekocht, ging na 3 maanden stuk, de winkel deed er niet saan, en het is geregeld door contact op te nemen met de fabrikant.
als ik die wasmachine dus op internet had gekocht, had ik dus dezelfde service, maar had ik ook denk 150 euro in mijn zak gehouden.

groeten b
 

Kacheltje

  • #24
Dat met die banen is relatief, de verkoper is er niet gebaad bij, de postbedrijven en de postbestellers varen er wel bij. Net als de webbeheerders en de it sector die de site draaiende houden. Daar zal weinig verschil in zitten.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #25
Een webwinkel valt of staat met het vertrouwen van de consument. Een goede garantieafhandeling is daarom van groot belang. Omdatwebwinkels tegenwoordig een groot afzetkanaal vormen besluiten fabrikanten regelmatig om de garantieafhandeling zelf te doen. De consument kan dan zonder zorgen kopen bij de webwinkel en is verzekerd van garantie en/of service. Dit zie je veel bij bijvoorbeeld laptops en andere elektronica. Voor de webwinkels heeft deze taakverdeling als voordeel dat zij niet t emaken krijgen met tijdrovende en dus dure processen zoals garantieafhandeling binnen hun organisatie.

Dat de kosten van een reguliere winkel hoger liggen is ook juist. Daardoor is een wat grotere marge nodig. Alleen is er een steeds grotere groep consumenten die niet meer wil betalen voorde fysieke winkel enservice. Het gevolg is dus dat een deel van de gewone winkels geen bestaansrecht meer heeft en dus verdwijnt.

De consumenten die gebruik maken van de webwinkels besparen geld en besteden dit aan andere zaken. Aan de ene kant vedrwijnen er dus banen en aan de andere kant komen er nieuwe bij.

Het is wat dat betreft gewoon de dynamiek van de economie. Vraag en aanbod veranderen met de tijd omzo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten.
 

Kacheltje

  • #26
Om nu aan te geven dat de webwinkels de middenstand op dit moment de das om doen is niet geheel terecht, op dit moment houden vele mensen de hand op de knip.

Persoonlijk vind ik een normale winkel ook wel fijner winkelen en vaak heel praktisch. Kanttekening wat ik aangaf is wel dat ze ook niet alles hebben op het moment dat ik iets direct nodig heb. Dit is juist een sterk punt van een normale winkel die ondermijnt wordt. Op dat moment maakt die prijs dan ook niet zoveel dat het wat duurder is.

Automaterialenzaken zijn in mijn ervaring nog wel zo flexibel als ze het in de ochtend niet hebben ze het wel dezelfde dag in huis hebben en je het alsnog kan ophalen. Dit staat in schril contrast met winkels die 2x per week bevoorraad worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu