Powerled spots

330

  • #1
Ik wil overgaan op zoveelmogelijk led verlichting in mijn huis straks. Ik heb een powerled spot gezien van 3watt 230v GU10. Kan ik deze gewoon op een halogene armatuur plaatsen? Maakt het nog uit hoeveel er max op een armatuur komt? Ik heb momenteel 2x6halogeen armaturen. Tevens zijn de meeste ledspots niet dimbaar, dus de dimmer zal waarschijnlijk niet werken? Ik kan tot nu toe nog geen dimbare GU10 spot gevonden in 3watt uitvoering.
 

Fiesiekus

  • #2
Als die voet daarin past, is dat wel mogelijk. Dimmen met zo'n halogeendimmer kan dan niet.
 

Red

  • #3
Ik zou eerst maar eens kijken of de kleur van deze leds wel bevalt, heb ruim een jaar terug voor hetzelfde feit gestaan en uiteindelijk toch halogeen genomen.
 

330

  • #4
Valt toch wel mee? Er zijn toch verschillende kleuren verkrijgbaar zoals warmwhite, naturalwhite en coolwhite?
 

Red

  • #5
Iedere maand komt er wel weer iets nieuws uit op dat gebied, maar in de betaalbare prijsklasse heb ik nog niets overtuigend gezien:
- of het licht is te koud
- of juist te geel
- en meestal altijd valt de licht opbrengst vies tegen.


Vrijdag was ik in een Profesionele Vakwinkel :lol: waar men mij een LED bouwlamp wilde aansmeren welke vergelijkbaar moest zijn met 700W halogeen.

In de winkel even geprobeerd, maar deze dure turbo led lamp gaf zichtbaar minder (blauw) licht dan een 36W PL lamp, om nog maar te zwijgen over 500W halogeen.

Er zijn wel superleds, ze worden mondjesmaat nu ook in operatie lampen gebruikt op een OK, maar die lampjes zijn ver boven het budget van jan modaal. Voor de sfeer of voor de lol, niks mis mee, maar als je er iets mee wil verlichten, moet je echt even uit kijken wat je koopt.

Daarnaast is er nog geen standaard voor de fittingen.
 

Hastlyn

  • #6
Heb geen ervaring met het vervangen van halogeen dm v Leds, maar heb gewone gloeilampen vervangen door LED lampen de 60 watt verbruik is nu gereduseerd tot 4 watt en heeft dezelfde licht opbrengst, deze gkocht via internet, ben nde naam van de site even kwijt, maar even googelen levert wel wat op

Ronny
 

Red

  • #7
Deze techniek verbeterd iedere zoveel maanden en de prijzen dalen ook. Waar je allleen voorzichtig mee moet zijn is wanneer je bv je basis verlichting wil verkrijgen vanuit LED inbouwspots in een plafond en dat dan achteraf de lichtopbrengst of kleur tegenvalt.

Je kan bijna nergens de betere LED lampen in de prakijk zien, vandaar dat ik uiteindelijk toch gewoon Halogeen heb geínstalleerd (is ook dimbaar).

Wat ik tot heden gezien heb, geeft halogeen nog steeds de beste kleurweergave. Je ziet dat ook duidelijk wannneer je spaarlampen (PL) installeerd.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #8
Led spotjes kunnen ook dimbaar zijn. Kwestie van een driver waar je een dimmer op kunt aansluiten. Google maar eens op 'Dimmable Universal LED driver'
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu