Plieger Siena designradiator blijft warm

Franc1234

  • #1
Hallo allen,

Onlangs heb ik in de nieuwe badkamer een nieuwe designradiator geplaatst. Dit is een verticale Plieger Siena met midden onder aansluiting. Deze wordt bediend met een ik meen Wiesbaden zwarte haaks onderblok met thermostaatknop.

Radiator wordt prima warm, alleen op de thermostaat staat alleen een * voor de vorststand, geen complete uit stand.
Nu blijft de radiator dus warm. Het is een nieuwe set, dus lijkt me sterk dat de pin blijft hangen. Die doet het prima als de knop er af is.

Ik twijfel dus waar het euvel zit. De aanvoer van de radiator maakt niet uit. DIe kon je flexibel aansluiten. De aanvoer op het onderblok zit aan de thermostaat kant. De afvoerleiding zit dan logischerwijs aan de inbuszijde. Die zijn niet verdraait. Als de thermostaat verder open gaat, werd het warmer en gaat het water sneller stromen.

Kan het zijn dat de knop misschien te gevoelig is? Deze hang ca. 150mm boven een tegelvloer, en aan de buitengevel. Zou die de kou vanaf de vloer aannemen om warm te blijven? De radiator was na 2 uur nog warm (misschien ook veel stralingswarmte bij dit type?)

Iemand die een mogelijke oplossing heeft voor dit euvel? Ik zou toch graag de radiator uit kunnen zetten bij geen gebruik.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Vuil tijdens de montage wat tussen het klep deel van de kraan zit kan dan zorgen dat de kraan niet geheel sluit.
Kan de pin van het ventiel de volledige slag maken is de knop wel goed gemonteerd zodat die de pin in kan drukken.

Glazen bol is niet vervangen door de kerstman helaas, dus vanaf hier niet zo gemakkelijk te beoordelen helaas.

Vr Gr
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu