Plieger quebec aansluiten op valliant hrsolide plas vhr NL24-28/3-5 + advies

Knakworstje

  • #1
Beste forumleden.

Even een korte check over hoe eea aan te sluiten ihkv better safe then sorry...
Een poos geleden een draadloze thermostaat aangeschaft de plieger quebec . Dit is een aan/uit thermostaat die ik een poos terug via een actie heb gekregen.
Huidig geinstalleerde thermostaat is een calormatic 392 een modulerende kamerthermostaat aangesloten op de e-bus aansluiting op bijgevoegde foto. Is het nu echt zo simpel dat ik de nieuwe quebec aansluit op de nrs 3 en 4 waar nu de brug zit en dat het daarna enkel nog een kwestie is van de thermostaat hierna zelf configureren of moet ik nog wat extra's doen via de ketel zelf?

Stukje advies gevraagd ook:
Mocht ik in de toekomst besluiten toch weer een modulerende thermostaat te gaan gebruiken, maar dan een draadloze. Zou dan onderstaande Emos draadloze thermostaat met Open Therm voldoen en hoe sluit ik deze dan aan? Net als huidige thermostaat op de e-bus of heb ik nog een aparte module voor open therm, nodig? Dit is me niet helemaal duidelijk. Ook een foto van de gehele printplaat toegevoegd.

Link naar de thermostaat:
Emos Draadloze kamerthermostaat met OpenTherm-ondersteuning, programmeerbaar, voor verwarmingssystemen - Zender+ontvanger - Kamertemperatuurregelaar - Opbouwmontage : Amazon.nl: Klussen & gereedschap

Dank alvast voor de input! :)

IMG_20221002_184505.jpg IMG_20221002_184750.jpg
 

Knakworstje

  • #2
Niemand?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Knakworstje schreef:
Is het nu echt zo simpel dat ik de nieuwe quebec aansluit op de nrs 3 en 4 waar nu de brug zit
Dat lijkt mij wel.
Ik ken de ketel niet maar het kan bijna niet anders.
Heb je de installatie handleiding niet meer?
 

Knakworstje

  • #4
ok, thnx!! Heb de handleiding ook nog wel, vandaar dat ik ook weet dat 3 en 4 voor de aan/uit zijn. Gezien het buiten echter koud is en de eerste keer is dat ik ga doen was ik bang ergens overheen te lezen en ineens door een stommiteit ineens een paar dagen in de kou te zitten omdat er ergens nog ff iets ingesteld moest worden. Lees daar niets over, maar leek me verstandig even te checken voordat ik ga rommelen.
Durf t nu wel aan dan. :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu