Platenwisselaar cv lekkage

Aircon

  • #1
Dag allen,
ik hoop dat iemand hier mij kan vertellen wat de beste stappen zijn om de een lekkage op te lossen.
Het gaat om het plastic aansluitstuk van een platenwisselaar in mijn cv (Bosch HRC 30, bj 2009). Hier zit een minuscuul gaatje in waar nu water uit ontsnapt (midden in de foto is bij inzoomen een waterstraaltje waarneembaar). Het was me eerder nog niet opgevallen, maar over de dag gaat het om een behoorlijke hoeveelheid water. Het gaat om een buis die de de onderliggende boiler vult.
Ik heb na leeg laten lopen van de installatie en het afsluiten van het water al de buis losgemaakt, schoongemaakt en een nieuwe 0-ring geplaatst. De lekkage blijft, het gaat dus echt om een lek in het plastic. Heeft iemand tips om dit op te lossen? Een monteur inschakelen zal denk ik gelijk gaan om een flinke kosten post, terwijl er misschien eenvoudige oplossing voorhanden zijn om een plastic gaatje hittebestendig te dichten?

Ik heb nu wel de CV aanstaan en de lekkage kunnen stoppen door de warmwatertemp helemaal terug te draaien en de waterdruk van de leiding genomen. We hoeven gelukkig dus niet in de kou te zitten.

Alvast dank voor de genomen moeite!

IMG_20220226_094437100.jpg
 

Lange Herman

  • #2
Lekke onderdeel vervangen.
De rest is prutsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu