Platen tegen bestaande tegels voor ondergrond nieuwe tegels

TomBr

  • #1
Goedendag,

Ik ben bezig met het renoveren van mijn badkamer. Inmiddels heb ik twee wanden van de tegels ontdaan. Één wand was gelijmd, dit was eenvoudig en netjes te verwijderen. De andere wand was voorzien van tegels in specie. Deze heb ik er met wat meer moeite uit moeten hakken. In het geval van deze twee wanden moesten de tegels er vanaf, dit in verband met holle plekken onder de gelijmde tegels. En geen ruimte om over de bestaande tegels heen te tegelen bij de wand met spezie.

De andere twee wanden zijn ook betegeld in spacy. De tegels zijn stevig en zitten erg goed vast. Hier zou ik graag overheen willen tegelen. Het zijn redelijk formaat tegels, echter zijn de tegels die ik wil gebruiken 60x60. Mij is aangeraden om eerst Wedi platen op de tegels te boren. Nu kwam ik bij het zoeken naar deze platen ook terecht bij Qboard platen. Naast dat deze toegankelijker voor mij zijn, zijn ze ook een stuk goedkoper. Dat laatste heb ik dan ook mijn vraagtekens bij. Kent iemand het verschil tussen deze twee merken platen (Wedi en Qboard)?

Zijn deze borden in zekere zin ook egaliserend wanner er bijvoorbeeld 1 tegel een millimeter voor de andere tegel ligt?

Met vriendelijke groet,
Tom Brouwer
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
als de bestaande tegels goed vastzitten kun je ze ontvetten en opruwen met een komschijf, op deze manier kun je met een voorstrijkmiddel de tegels insmeren voor de hechting en dan meteen tegel over tegel plakken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu