Hoe bevestig ik groene platen tegen betonnen badkamermuur?

Erik73

  • #1
Hallo, wij zijn de badkamer a/h verbouwen en willen de betonnenmuur met groene gipsplaten bedekken, om erna te gaan tegelen. (Op de onderste rijen zitten nog de oude tegels tegen de betonmuur: gaan er niet volledig af, dus vandaar de platen). Mijn vraag is: hoe bevestig ik de gipsplaten? Kan ik dit lijmen? Gipspluggen werken natuurlijk niet in de betonnen muur :? en met gewone schroeven houdt 't gips weer niet :(

Wie heeft tips? De boel erboven strak stucen lijkt me ook een grote klus (nog nooit gedaan ook) dus geef de voorkeur aan platen.

Ik hoor 't graag!! :mrgreen:

Dank alvast! Fleur
 

Fiesiekus

  • #2
Houten rachels om de 30 cm aan de muurmaken, onderkant in de menie. Of metal-studs.
 

MaartenDeCo

  • #3
Het snelst werk je waarschijnlijk met de zogenaamde metal studs. Deze breng je als een soort regelwerk op de muur aan en nadien bevestig je hiertegen de gipskartonplaten. Op deze manier kan je ook eenvoudig elektriciteitsleidingen ed achter de Gyprocwand 'verbergen'.
 

BeeTeeWee

  • #4
Het lijkt me toch dat je met een goede breekhamer met een platte beitel die onderste tegels er ook zo af hebt? Lijkt mij sneller en goedkoper dan eerst weer egaliseren met groene platen. Bijkomend voordeel is dat je badkamer er wat groter van blijft dan met voorzetwanden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ben het met BeeTeeWee eens.
Voorzetwanden hebben een aantal nadelen, de ophanging van sanitair wordt moeilijker, de kans op verpulveren van de gipswand door vocht groeit met de loop der jaren.
Daarnaast bent u toch gauw zo'n 5 cm aan ruimte kwijt.

Plaatst u een voorzetwand denk dan vooral aan kimband in de hoeken, ook de staande hoeken minimaal 1 meter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu