Plat dak - OSB spijkerrol dakleer?

Stefan

  • #1
Momenteel ben ik bezig om een schuurtje te gaan metselen (half steens) van 3x4mtr. Dit schuurtje ga ik metselen tegen de garage. Ik ben van plan om een platdak te gaan maken. In eerste instantie was ik van plan om bv shingles te gebruiken en daarna de binnenkant van het dak te isoleren. Maar nu lees ik dat dit voor doe-het-zelvers vaak wordt afgeraden.
Welnu, ik speel graag of safe en wil het dan gelijk goed doen. Zelf zit ik te denken aan een dakconstructie van houten balken, 5x15. Eerst een balk tegen de garage bevestigen en een eentje aan de tegenoverliggende zijde (middels balkschoenen). Vervolgens 4 balken middels balkschoenen bevestigen aan de eerste 2. Natuurlijk moet ik dan wel zorgen voor voldoende afschot. Maar dat gedaan hebbende....wat dan? OSB platen erop monteren daarna een spijkerrol en als laatste dakleer branden? Alleen waar ga je dan isoleren? Dat vat ik even niet? :roll:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het dak moet 16mm per meter aflopen. Wil je isoleren ga je dat schuurtje ook verwarmen.
Geen verwarming een onderlaag aanbrengen met en daarop een toplaag branden.
Mechanisch bevestigen in de overlap is ook een systeem. Voordeel is een laag dakbedekking. Wel meer aandacht geven aan het dichtmaken van de overlap.
Verwarmen en isoleren dan de isolatie boven op de OSB. Damprem, isolatie, onder laag en toplaag of een laag mechanisch.
 

Stefan

  • #3
Best Wgb,

Nog bedankt voor je reactie. Maar ik ben nu bijna klaar met metselen en ik vroeg mij eigen af wanneer ik gaten kan gaan boren in het metselwerk. Dit om de balkschoenen op verse muur te bevestigen. Deze balkschoenen zullen op bovenste laag/2 laten moeten worden bevestigd en ik was benieuwd wanneer het cement echt uitgehard is. Anders ben ik bang dat als ik ga boren de stenen lostril. Ik ga ook gebruik maken van opwaaiankers, die heb ik al.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu