Plat dak, niet te isoleren - maar plafond wel af te werken?

Panders

  • #1
Achter mijn keuken zit een soort aanbouw van 12m2 dat nu dienst doet als een opberghok. Het dak bestaat uit 2 cm hout met daarop een laagje bitumen.

Ik wil er een slaapkamer van maken, maar zit te dubben over de isolatie. Ik huur de woning en de huisbaas wil het dak niet aan de buitenkant isoleren. Een "warm dak" zélf betalen is financieel geen aantrekkelijke optie aangezien ik er waarschijnlijk nog maar een jaar of 2-3 zal wonen.

Een oplossing aan de binnenkant - een geventileerde luchtruimte tussen isolatie en dak - durf ik niet aan omdat ik dan de kans loop dat de huisbaas mij laat opdraaien voor een compleet nieuw dak wanneer hij (of de volgende huurder) ook maar het begin van een vochtvlekje ontdekt.

Ik denk dus dat ik het zonder dakisolatie zal moeten doen. Aangezien een slaapkamer niet echt warm gestookt hoeft te worden en het in Nederland ook niet echt vaak snijdend koud is, moet dat dan maar voor die 2-3 jaar. Echter, ik heb ook weer geen zin om straks in bed tegen het houten dakbeschot aan te kijken.

Welke soorte plafondafwerking zijn toelaatbaar zodat er geen condensvorming etc optreedt maar het plafond wel enigszins toonbaar is? Ik kan natuurlijk zeildoek spannen, dat zal geen problemen opleveren bij de vochtregulatie. Maar bijvoorbeeld gipsplaten tegen de draagbalken aanschroeven, kan dat ook? Of een systeemplafond?
 

Fiesiekus

  • #2
Die laatste 2 zijn technisch mogelijke opties. Waarschijnlijk (hangt van de balken af) is met gipsplaten het makkelijkst/snelst.
 

Panders

  • #3
Bedankt voor je antwoord. Er zitten balken dus gipsplaten zijn inderdaad de makkelijkste optie van de twee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu