Plat dak isoleren binnenuit

Bassie

  • #1
Beste,

Ik heb een vraag: Ik heb een patio op de eerste verdieping en daaronder lag tot voor kort een berg zand. Dat zand is eruit en er zijn (geïsoleerde) muren geplaats. daarna hebben we vloer een gestort.

nu zit ik echter met het volgende: Vanuit de bouw waren er al kanaalplaten als patiovloer gebruikt. Bovenop de patiovloer is een cement dekvloer met tegel gelegd. Deze kanaalplaten zijn tevens plafond voor mijn nieuwe ruimte daaronder. Ik moet dit isoleren om condensvorming te voorkomen. Ik denk eraan om dit met isolatie pur te laten doen. Ik lees echter streeds dat je beter niet vanuit binnen kunt isoleren...

Gaat dit ook op voor spuitpur en de situatie zoals die hierboven is beschreven?

Alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Volgens mij kan er weinig mis gaan; het zijn allemaal steenachtige materialen; weinig kans op houtrot e.d.
 

Freeyourmind

  • #3
Het is eigenlijk altijd een slecht idee om aan de onderzijde te isoleren.
Dit omdat je dan kans hebt dat het dauwpunt ergens in je pakket komt, dus of je nou hout of beton hebt maakt niet uit!! let wel betonrot bestaat ook.

Echter als ik het zo lees heb je niet echt een andere optie.
Een paar dingen waarmee je de kans op condensvorming aanzienlijk verminderd.

1 zorg dat je overmatig isoleerd, dus nier een r van 1 of 2 maar pak een goede dikke PIR plaat met een R van zeg 2,5 a 3 en pur eventuele kieren goed af.

2 Zorg dat er ventilatieruimte tussen de platen en het beton zit, een soort spouw van min. 1 a 2 cm. en deze ook daadwerkelijk kan ventileren.

3 Gebruik een PE dampremmer

Succes
 

Chathanky

  • #4
Gecacheerde purplaten zijn behoorlijk dampdicht en je platdak van beton met een cementdekvloer. Het dak sluit het vocht niet zo erg op als je dat hebt bij betumen daken.

Je zal moeten uitzoeken hoeveel waterdamp er door je kale kanaalplatenconstuctie met dekvloer heen gaat. Is dit lager dan de onderliggende isolatie geeft dit geen probleem mbt. vocht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu