Plafoniere met leds of goedkopere met gloeilamp/halogeen?

Binnetie

  • #1
Momenteel ben ik druk bezig met klussen in mijn woning. Ik heb besloten om op een aantal plekken te gaan voor ledverlichting.

In de woonkamer heb ik een Bush & Jaeger led dimmer laten plaatsen en ook in de keuken boven de toekomstige eettafel. Voor de verlichting onder de keukenkastjes heb ik een B&J halogeendimmer laten plaatsen.
Die laatste werkt niet helemaal goed, als ik aan de dimmer draai dan knipperen de lampen heel snel en maakt de transformator een zingend geluid. Toen heb ik deze dimmer vervangen voor 1 van de leddimmers en dat gaat heel goed. Blijkbaar kan deze ook de halogeenlampjes dimmen

Nu zit ik alleen met de armaturen die ik in de woonkamer en boven de tafel wil hebben, als je hier kijkt zijn er vele soorten leverbaar (zie afbeelding).

De LED armaturen (op het plaatje zie je dat ze een blauw LED label hebben) zijn een stuk duurder dan halogeen of gloeilamp armaturen. Wat is nu het verschil als ik een goedkoper gloeilamparmatuur koop en hier LEDS bij bestel?

Ik snap het verschil even niet of ik er nu achteraf leds in stop of meteen al met leds koop?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
In beide armaturen gaan 230 V Spots met GU 10 sokkel. Als de led-spotjes bij elkaar minder dan 110 Euro kosten, dan zou ik gaan voor de goedkopere armatuur.
 

Binnetie

  • #3
Heb ik dan niet te maken met het feit dat je last hebt van verlies via de trafo die erin zit? Met andere woorden dat een deel van het stroomverbruik weggooit?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Er zit geen trafo in, want het zijn 230V spotjes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu