Plafond slaapkamer/zolder isoleren

Handigeharryinspe

 • #1
Recentelijk heb ik de zolder (schuin dak) geisoleerd met 16cm glaswol, hierbij ook een dampscherm aan de binnenkant geplaatst (zat op de glaswol-rol).
Bovenstaande scheelt al enorm echter zou ik ook graag de verdieping tussen de zolder en 1ste verdieping willen isoleren, dit om 2 redenen:
1) het geluid!; moomenteel bestaat de zolder uit een simpele (multiplex?) plaat met daarop laminaat (en een dunne ondervloer onder het laminaat). Geluidstechnisch is dat echt een drama; de kinderen spelen boven en zelf werk ik ook op zolder (in de huidige tijd van corona). Je hoort elke geluidje extra hard een verdieping beneden.
2) De kamers op de 1ste verdieping zijn dus ook minder goed (lees niet in het plafond) geisoleerd, echter is het geluid het primaire doel (voor nu).
Tussen de zolder en plafond is +/- 20 cm ruimte tussen de plaat van de zolder en het plafond van de 1ste verdieping. Ik zou dit dan ook graag willen isoleren (liefst met glaswol?), echter vraag ik me af of dit de juiste manier is. Tijdens het isoleren van de zolder heb ik 2 dakramen laten plaatsen (zat voorheen niets) dus m.i. is de isolatie op zolder genoeg; als ik de zoldervloer/plafond ga isoleren is de kans op schimmel/onvoldoende lucht voor zolder wat mij betreft gemitigeerd.
Hieronder de situatie die momenteel geldt.
2020-09-21 09.00.18.jpeg

Hieronder getracht enkele foto's te maken vanuit de 1ste verdieping waarbij ik een stuk plafond heb verwijderd.
2020-09-14 21.33.32.jpeg
2020-09-14 21.34.18.jpeg


Mijn vraag: hebben jullie tips om dit juist aan te pakken? Zou glaswol voldoende zijn? Moet ik dan ook nog aan dampschermen denken? Vergeet ik wellicht een belangrijk (ander) aspect?:roll::super:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Martijn1989

  • #2
  De ondervloer onder het laminaat koppelt deze los van het multiplex dus contactgeluid zou moeten zijn ondervangen, er vanuitgaande dat hij verder ook overal los ligt van vloer en muren. Rest nog al het andere geluid. De 20 cm volstoppen met glaswol zou ik zeker doen! Zoals ik het lees worden zowel de 1e verdieping als zolder als leefruimte gebruikt met bijhorend temperatuur, ergo condens ga je niet krijgen en een dampscherm zal niet nodig zijn. Succes!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu