Isolatie plafond woonkamer / vloer slaapkamer (tussen de balken)

Renovatie pand 1900

 • #1
Na wat zoeken op het forum ben ik er nog steeds niet uit.

Onlangs een woning gekocht waarbij het plafond van de woonkamer ook de vloer van de slaapkamer erboven is. Dus enkel balken met daarop planken. Nu wil ik tussen de balken isoleren zodat er nog iets van de balken in het zicht blijft. Zelf zat ik te denken aan steenwol platen en deze op regels te leggen die ik tegen de balken aanschroef. Daar kan ik dan ter afwerking weer gipsplaat tegen aanschroeven en een en ander afwerken met een profiel. Nu mijn vragen:

-moet er een folie geplaatst worden aan de warme kant? Boven wordt niet gestookt en daar kan het flink koud worden want het dak is nog niet geïsoleerd en er zit uiteraard ook allen enkel glas. Later zal er boven nog op de vloer een fermacell 2e32 plaat met enkele centimeters isolatie geplaatst worden.
-moet er tussen de planken en de steenwolplaten een ruimte blijven? Sommige zeggen van wel, ivm ventilatie, andere weer niet ivm mogelijke klankkast.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marc1995

  • #2
  Ik ben geen expert, maar wat ik heb begrepen worden de geluidsgolven omgezet in warmte-energie bij aanraking met glas-/steenwol, dus ik denk niet dat je bang hoeft te zijn voor een klankkast.

  Je kunt je opbouw in ubakus.com zetten. Kijken wat daaruit komt...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu