Plafond schilderen na lekkage

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #21
Verven is simpel, schilderen is een heel ander verhaal.... :wink:
 

Hans12

  • #22
Kees de schilder ik heb het gemerkt. Haha. :wink:

Ben er denk ik wel achter met wat voor een ondergrond ik te maken heb want het betreft hoogstwaarschijnlijk spachtelputz. Een blokkwast schijnt hier wel handig voor te zijn en dan eventueel met een verfroller de boel uitrollen. Ik heb ook al een dekkende muur voorstrijk gekocht want dat schijnt de zuigende werking te verminderen. Kom er alleen net achter dat ik grijs heb gekocht i.p.v. wit en daar heb ik dan nu ook even flink de balen van want pas maandag is de DHZ-zaak weer open.. Ik heb notabene de juiste kleur nog in mijn handen gehad. Grom!

Dus waarschijnlijk volgt er pas in de loop van volgende week een update. Wordt vervolgd. :)
 

Hans12

  • #23
Zoals afgesproken zou ik nog even een update geven over de vorderingen.

Ik heb 2 muren geschilderd en het resultaat is gewoon erg geslaagd. Alles is mooi egaal en er is geen kleurverschil zichtbaar.

Voor:


Na:

(De buitendeur staat open dus daarom lijkt er sprake te zijn van kleurverschil, maar dat is absoluut niet het geval.)

Muren schilderen is dus geen probleem, maar het schilderen van het plafond is een heel ander verhaal.. Ik krijg het niet goed. Als ik onder de minder egale plekken sta dan lijkt het egaal, maar van een afstand dus niet. Misschien heb ik op bepaalde plekken gewoon teveel verf gebruikt waardoor de structuur is dicht geschilderd, maar ik neig ook te zeggen dat ik betwijfel of de structuur overal even fraai is aangebracht. Op de echt donkere plekken lijkt de structuur toch wat groffer te zijn (dikkere korrels).

Voor het plafond van de schuur heb ik dus voorstrijk gekocht. Als je het daarna gaat schilderen met latex dan gaat het allemaal een stuk makkelijker, maar het resultaat is nog altijd niet heel fraai.

Plafond 1:Plafond 2:


En bij plafond nummer 2 is heel duidelijk zichtbaar welke gedeelten zijn bewerkt met de isoleerverf. Ook bij plafond 2 krijg ik het eigenlijk niet heel egaal, maar het lijkt wel minder "erg" te zijn t.o.v. plafond 1. De gebieden die zijn bewerkt met isolaat zijn wel een probleem want je ziet toch wel heel duidelijk een verschil qua kleur.

Ik denk dat het verstandig is dat ik een schilder hier naar laat kijken want ik betwijfel een beetje of ik het nog goed kan krijgen. Hebben jullie misschien nog tips hoe ik bijvoorbeeld het kleurverschil bij plafond 2 kan corrigeren? :)
 

Fiesiekus

  • #24
Het bevreemdt me toch een beetje; meestal zijn bij een goede kwaliteitslatex (of -korrel) na 2 lagen de kleurverschillen verdwenen.

Ben razend benieuwd wat de prof-man er van zegt/denkt.
 

Mauzer

  • #25
Het kan zijn dat het vooral het dikte-verschil is dat opvalt, en als de structuur is dichtgeschilderd (met de blokkwast heb je altijd een dikkere laag als met de roller) dan zal dat ook zichtbaar blijven....

door dikteverschil i.c.m. lichtval, kan dat tonen als kleurverschil (omdat je aangaf, dat als je eronder staat het niet zichtbaar is lijkt dit mij het geval)

er zijn wel 'spack-spuitbusjes' gemaakt waarmee je de structuur een beetje terug kunt krijgen, maar exact het zelfde krijg je het nooit...!

ben ook wel nieuwsschierig naar wat de professional er van zegt...
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #26
Praktijktip: isolsatieverf doet wat het moet doen, en ook nog wat anders: het dekt de vlekken af met een gladde ( door de komponenten van de iso-verf ) laag.

U voelt als het ware dat u over de geïsoleerde plekken "glijdt", wwardoor er heilige dagen kunnen onststaan.

Door de geïsoleerde plekken licht te schuren, of evn vor te rollen en in te laten drogen heeft u ook met een vachtroller meer grip op deze plekken.
 

Fiesiekus

  • #27
:prima: Puik advies, Kees!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #28
Tja, met dank aan mijn oude leermeester :mrgreen:
 

Hans12

  • #29
Heren, wederom bedankt voor de tips/adviezen! De tip van Kees is opzich ook geen verkeerde, maar het is natuurlijk voor mij wel erg belangrijk dat ik niet te zwaar ga schuren want anders schuur ik de structuurlaag kapot. Ik vrees dat ik op heel korte termijn geen update kan geven want ik heb het voorlopig qua andere werkzaamheden even erg druk.

Overigens denk ik dat het bij plafond nummer 2
echt een kwestie is van nog een keer met de roller erover. Die is namelijk nog maar 1x gedaan..

Voor plafond nummer 1 zal ik eens even kijken of de tip van Mauzer misschien wel de oplossing is.

wordt vervolgd en ik hoop echt op korte termijn :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu