Plafond schilderen na lekkage

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo Klussers,

Een jaar geleden hebben wij wat lekkage gehad door een goot waar nogal wat bladeren in lagen. Het resultaat is dat in een kamer nogal wat verkleuring zichtbaar is op het plafond (zie foto's). Het plafond moet sowieso worden voorzien van een lekker fris wit kleurtje, maar hoe kan ik de vlekken op het plafond het best bestrijden?

1265_Foto1_1.jpg

1265_Foto2_1.jpg


Ik heb weinig ervaring met schilderen, maar ik kan het mij niet echt voorstellen dat het voldoende is om er met een nieuwe wit-laag overheen te gaan. Hoe denken jullie erover? :)

Foto's graag plaatsen via de "Afbeelding uploaden"-functie, mod.
 
Fiesiekus bedankt voor je snelle reactie, maar is die isoleerverf (is dat ook de officiele naam?) gewoon te koop in de standaard Doe-het-zelf zaken? Ik neem aan dat je die verf gewoon met een roller kan aanbrengen, toch?
 
Misschien in de standaard DHZ-zaak, maar koop alstublieft de goede kwaliteit, dus geen DHZ-merk maar een schilderszaak-merk.

Met roller heb ik nooit gedaan, met een ruwe kwast wel: het is nl. nogal een taai goedje.
 
Kan idd met een roller aangebracht worden. Meerdere lagen kunnen noodzakelijk zijn, afhankelijk van kwaliteit en laagdikte. Bestaat in synthetische en watergedragen variant.
 
Fiesiekus en Mwdecor hartstikke bedankt voor jullie snelle reacties. Ik moet morgen toch even naar een DHZ-zaak en dan zal ik wel even bekijken of hetgeen wat ik nodig heb ook voorradig is.

Is het trouwens voldoende om alleen de lelijke plekken te behandelen met de isoleerverf of moet het totale oppervlakte met de isoleerverf worden bedekt? Als alleen de lelijke plekken voldoende is dan scheelt dat natuurlijk behoorlijk. Mits het natuurlijk geen invloed heeft op het totaal resultaat. ;)
 
Eerst dus isoleerverf aanbrengen, misschien dat een 2e keer noodzakelijk is maar dat merk ik de komende week wel. Daarna gewoon latex (paar keer aanbrengen ws noodzakelijk). Verbeter me maar als ik het verkeerd heb begrepen. :)

Ik ga het proberen en mocht ik nog vragen hebben dan horen jullie dat direct. In elk geval wederom bedankt voor de geboden hulp/adviseren. Top!
 
Welke variant van de Isolatieverf is voor mij het best? Mwdecor schijft over een variant op waterbasis en een synthetische variant. Onderstaand vond ik op het internet:
Bisol
Isoleerverf op solventbasis

Verhindert de doorbloeding van allerhande vervuilingen
Zorgt voor een betere verwerkbaarheid van de eindlaag

Isolprimer
Isoleermiddel op waterbasis - transparant.

Optiprim
Watergredragen grondlaag op acrylaatbasis.

Isolerend t.o.v. ongelijkmatig zuigende ondergronden en lichte vervuilingen.

Zowel voor pleisterwerk, gipskarton, beton, cementering, harde kunststoffen, geschilderde ondergronden en hout binnen.
 
Het is gelukt met de isolatieverf. Wat een superspul is dat! Heb de plekken een paar keer voorzien van die verf en je ziet niets meer van de donkere plekken.

Ik ben nu bezig met het aanbrengen van de latex verf maar ik krijg het niet goed dekkend en ik vraag mij af of ik wel de juiste roller te pakken heb voor de onderstaande ondergrond.

10391_Verf_1.jpg


Het is een hele fijne roller en misschien wel te fijn voor de ondergrond. Als ik de roller net door de verf heb gerold dan ziet maar een heel klein gedeelte er goed donker uit.

10391_Verf2_1.jpg


Ik moet er sowieso nog een 2e keer over, maar dan blijft bij mij de vraag of ik wel de juiste roller gebruik.
 
Dus toch de verkeerde roller (grom). Aan de ene kant hield ik er al een beetje rekening mee want met de schuimroller, want dat is het inderdaad, schoot het niet echt op.. Ik zal morgen direct een goede (vacht-) roller halen en dan ga ik gewoon verder net of er niets is gebeurd, wat feitelijk ook wel klopt want het resultaat na 2 uur schilderen is vrij minimaal te noemen. :shock:

Wederom weer zeer bedankt voor jullie reacties en gelukkig lopen hier voldoende experts rond die een beginnend "schilder" willen voorzien van tips/adviezen etc. Bedankt!!
 
Nou, gisteren nog even bezig geweest met de nieuwe roller en het scheelt maar het plafond is toch wel een aardige drama. Ik heb er even wat foto's van gemaakt want ik krijg het nog altijd niet goed dekkend. Je ziet duidelijk welke gedeelten goed dekkend zijn en wat nog niet okay is.

2.5 liter is reeds gebruikt en nog altijd is het resultaat vrij minimaal. Aangezien ik geen ervaring heb weet ik dus niet of het een kwestie is van nog een keer overschilderen of dat hier iets heel anders fout gaat. Moet ik het meer verdunnen, ofzo?

Plafond:

10391_DSCF0017_1.jpg


10391_DSCF0018_1.jpg


En de muur, volgens mij een echte gipsen wand, heb ik gisteren met een beetje restverf voor een klein gedeelte gedaan en dat ging veel beter.

10391_DSCF0019_1.jpg


Ik heb in beide gevallen Mat (Mono-) verf gebruikt en het plafond bestaat volgens mij uit een houtenplaat met een structuurlaag (met van die hobbeltjes). En het plaffond lijkt dermate veel verf nodig te hebben dat ik zelfs met 5 liter nog niet voldoende heb aan een relatief klein oppervlakte.

Is het plafond echt een kwestie van nog een keer schilderen (zou de derde keer zijn) of heb ik andere verf/andere technieken nodig om het wel mooi wit te krijgen.
 
Volgens mij heb ik wel een aardig merk, althans ik weet niet of ik het merk hier mag noemen maar het betreft Histor. Heb expres niet het bekende huismerk genomen van een DHZ-zaak.
 
Ik wil geen merken afbreken, maar ga toch liever voor een professionele plafondverf met vertraagde droging indien mogelijk.
Uit de praktijk in de winkel leren we dat veel DHZ-ers te weinig verf opzetten en uitrollen. Daar kan het dus ook aan liggen. Een plafond rollen doe je in één vlotte beweging, goed kruisen en ABSOLUUT genoeg verf opbrengen.
Zoniet krijg je aanzetten.
Of inzuigverschillen : dan moet je impregneren!
 
Mwdecor hartstikke bedankt en ik denk dat ik hier wel verder mee kom. Betreft het aanzetten doe ik het denk ik niet veel anders dan de meeste DHZ-ers. Ik dompel een groot deel van de roller in de verf en rol het daarna uit in hetzelfde *verfbakje* zodat de verf wat beter over de roller wordt verdeeld. Er is altijd een kant van de roller waar dan veel verf opzit en op de rest van de roller zit dan toch wat minder. Ik druk de meest natte kant tegen het plafond en begin dan direct te rollen.

Misschien moet ik ook af van het bekende verf bakje en moet ik voor een soort van *verfemmer* gaan waarbij het waarschijnlijk wat makelijker is om de complete roller te voorzien van een lekkere laag met verf. Zou een verfemmer in mijn geval handiger zijn?

Neemt niet weg dat je dan volgens mij nog altijd heel erg veel nodig hebt voor toch een klein oppervlakte. Misschien toch ook wat meer verdunnen?

Ik hoop morgen tussen de regendruppels door weer even het e.e.a. aan schildermateriaal te kunnen ophalen en zal dan ook wel even kijken naar misschien toch een andere latex verf. Betreft de muren heb ik wel goede hoop, maar het plafond is toch even wat lastiger.

Denk dat dankzij jullie tips/adviezen het uiteindelijk wel zal lukken, maar had stiekem gedacht dat het schilderen toch wat simpeler zou zijn. Alle begin is moeilijk zeggen ze wel eens. Uiteindelijk zal het ook wel goedkomen. ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via