Plafond met stucplaten HoH 30cm

knoxville

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een enkel metalstud systeem met C60-/27 en U-27/50 opgebouwd met HoH 30cm (vergelijkbaar met afbeelding). Vanzelfsprekend veel afhangers gebruikt op de houten draagbalken.

Ik moet de platen nog er tegenaan zetten. Mijn platen zijn 200cm - 60cm. Ik heb over het hoofd gezien dat ze nu 20cm oversteek hebben. natuurlijk niet ideaal. Als ik elke keer 20cm van de kopse kan afsnijd, kan ik ze dan strak genoeg tegen elkaar zetten? Of kan de iets wat gekartelde rand al voor problemen zorgen?
In een handleiding las ik namelijk dat het belangrijk is dat de kopse strak tegen elkaar zitten.

Knauf zegt dat ze enkele raamwerken niet eens toestaan. Andere fabrikanten hoor ik hier niet over.

Bij voorkeur wil ik niet het hele systeem weer opnieuw opbouwen :(

Scherm­afbeelding 2023-05-23 om 08.19.59.png
g
 

Sander 1972

  • #2
Maar is het plafond ook recht? Wij doen altijd een strook multiplex langs de balken om het plafond recht te stellen en schroeven vervolgens een uit vul lat er tegen van 22mm dik Duimer2. En dat doen we hoh 40 cm. En dat is altijd strak. En ruimte om een buisje met clip kwijt te kunnen
 

knoxville

  • #3
Dank voor je reactie Sander. Het plafond is niet 100% recht. De metalstud ondertussen wel. Ik heb fine tuning gedaan met de afhangers.
 

Sander 1972

  • #4
Heb er even naar gekeken, we gebruiken dat spul nooit. Maar wat een gedoe met die beugels. Dat ga je niet heel eenvoudig recht krijgen. En duur. Tijd en materiaal.
Zolang het een holling is krijgen ze het wel weg gesmeerd, een bolling niet dan moet er teveel stuc op.

En ik zou bruine stuc plaatjes pakken die werken boven het hoofd iets fijner, en inkorten op gewenste maat. Even een latje extra erbij schroeven gaat niet. Nog een minpunt omdat spul nooit te gebruiken
 

knoxville

  • #5
Dank voor je reactie Sander. Daar kan ik mee aan de slag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu