Plafond met of zonder folie achter gips

Jack78

  • #1
Hallo,

Heb al veel nuttige info hier gevonden..top forum!
Nu ben ikzelf sinds kort eigenaar van een woning uit 1920.

Ben bezig om mijn plafond te gaan afwerken met gips met daarachter glaswol(zonder alufolie), wat tussen de balken gestopt zal worden.

Nu heb ik ook nog een schuine kant van het dak zichtbaar in de woning(keuken en woonkamer). Daar heb ik ook glaswol voor aangeschaft, en dat wordt afgewerkt met rabat of kraaldelen.

Boven de woonkamer en keuken zit het zolder gedeelte en daar zit het dakbeschot zonder isolatie. Dat wordt later nog geïsoleerd.

Moet ik nu ik de woonkamer en keuken wel folie gaan toepassen op het plafond en het schuine stuk? Planken op het schuine stuk worden nog verwijderd ivm isolatie.

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is er een behoorlijk verschil in temperatuur tussen die twee ruimtes zou je een folie moeten je aanbrengen.Eigenlijk geen idee hoe groot het verschil mag zijn. Temperatuur binnen / buiten worden aangehouden.
Zodra je die isolatie gaat aanbrengen zal de ruimte aan de andere kant minder worden opgewarmd.
Ik vermoed met buiten temperaturen rond nul zou er wat condens kan vormen. Temperatuur boven nul gaat het weer drogen.
Zodra het dak is geisoleerd is het probleem opgelost.
 

Jack78

  • #3
Dank voor je reactie.

De bedoeling is om bij beide ruimtes hetzelfde te gaan toepassen met gips en isolatie, en het schuine stuk wat zichtbaar is op de foto.
Later wil ik het dak gaan isoleren.

Als ik in de woonkamer en keuken dampdichte folie ga aanbrengen en later het zolder gedeelte met een dampopen folie? Want het moet ergens kunnen "ademen" toch? Niet dat mij ergens de boel weg gaat rotten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je moet nu geen folie aanbrengen. Ga je het dak vervangen neem ik aan dat je de isolatie op het dakbeschot of een sandwich paneel gaat aanbrengen.
 

Jack78

  • #5
Top, bedankt voor de informatie! :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu