Hoeken muren & plafond niet mooi

Julie

  • #1
Hallo,

Ik ben in onze nieuwbouw begonnen met verven. Ik ben met de kinderkamer begonnen. Eigenlijk is ze zga af. Maar er zijn kleine details die maar niet willen lukken.
Onze plakker had de hoeken niet zo goed geplakt met als gevolg dat ik daar problemen had met het verwijderen van de afplak plakband. Als ik die eraf trok, kwam de verf mee. Intussen is dat opgelost. Ik heb van de verfwinkel andere plakband gekregen maar deze plakt dan zga niet. Bij het corrigeren heb ik dus die plakband gebruikt. Nu, omdat die zo slecht plakt, heb ik hier en daar in de hoeken verf die eronder gesijpeld. Dus mijn hoeken zijn hier end aar niet perfect recht. En het steekt mijn ogen echt enorm uit. Ik heb al zoveel pecht gehad met die kamer dat ik zo beetje de kluts kwijt ben. Heb al geprobeert met een latje tegen de hoeken te houden maar ook daar sijpelt de verf eronder (op waterbasis is die).
De "slechte" plakband waarmee we de verf mee aftrokken was de blauwe van Scotch, die "slecht plakkende" plakband is de witte van Scotch. Nu, er bestaat ook paarse. Maar gaat deze dan ook weer niet m'n verf aftrekken?
We zijn aan het overwegen om sierlijsten tegen het plafond te plaatsen, maar dan zit ik nog met het probleem van de hoeken (de ene muur is oranje, de anderen groen).

Heeft iemand advies?

Groetjes
Julie
 

Fiesiekus

  • #2
Denk dat je met een heel fijne kwast die "druipers" langs de muur moet overschilderen.
 

Julie

  • #3
Hoi!

Heb ik al geprobeert. Maar ik heb niet zo'n vaste hand...

Groetjes
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Dan zult u moeten leren leven met de onregelmatigheden, of...een vakman erbij halen, alle plakband ten spijt.

De enige oplossing is al beschreven door fiesiekus, nl. met een kwast ( en dan het liefst een platte / vierkante ).

Besnijden leert u niet in 10 minuten. Het is een kwestie van ervaring en....durven!

Ga niet boven op uw werk staan maar hou afstand ( overzicht ).
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Om niet in herhaling te vallen op bovenstaande adviezen.

U kunt proberen met een stukje aluminium lamel van een jaloezie ipv een latje, deze zijn wat gebogen en dun.
Je kunt er prima langsverven

Schilderen is een vak
 

Red

  • #6
Kees de schilder schreef:
Besnijden leert u niet in 10 minuten. Het is een kwestie van ervaring en....durven!
En (bv) snij je dan eerst op het glas de verf doormidden (een paar mm van de glaslat/kit), om hem vervolgens met een schraper van het glas te steken?...of schraap je hem direct van het glas?

Ik beschouw afplak tape als zooi. Je moet hem zogenaamd direct na gebruik er weer af trekken, nou das lekker, als je 2x moet gronden en 2x moet aflakken.

Voordat je de tape er aftrekt, eerst met een breekmesje de lak doorsnijden vlak langs de tape... Dat tape niet goed plakt kan ook komen op enkel glas, wanneer er een lichte mate van condens ontstaat (zie je niet) dan plakt hij ook niet.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik plak ook niet af. Het is veel extra werk en soms trek je de verse verflagen er onder los.

Ik gebruik een (niet te grote) spaan die normaliter voor stuccen wordt gebruikt. Deze heeft een flexibele blad en druk ik in de hoek. Daarlangs schilder ik. Als je hem loshaalt even snel over een natte doek halen en weer een volgende stuk schilderen.



Mocht je een keer een foutje maken kan dat als de verf droog is gecorrigeerd worden met een penseeltje.

Op deze manier heb ik vele, vele hoeken (snel) geschilderd.
 

Red

  • #8
Deze komt in aanmerking voor de schilderstip van het jaar :idea:
 

Fiesiekus

  • #9
Goed idee Cyruse! :prima: Werkt ie ook bij het schilderen van de muur langs het plafond? Of andersom?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #10
Bij het schilderen van de muur langs het plafond en vice versa gaat ook prima. Laatst mijn hele woonkamer op deze manier gedaan.

Het is wel belangrijk om een niet al te grote spaan te nemen. Hoeken lopen over een wat grotere lengte nooit helemaal evenwijdig en de kier tussen de spaan en de hoek kan dan te groot worden.

Ook belangrijk is het schoonmaken tussen het schilderen door. Er komt altijd een randje verf aan de achterzijde van de spaan, deze voor het verplaatsen van de spaan even schoonvegen aan een natte doek.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Ik gebruik vaak de stevige plastic inlegvellen van een showmap, die zijn wat flexibeler dan een stalen spaan.
 

EGeen

  • #12
Nu heb ik alles gelezen, maar nu lees ik geen tipje over het voorkomen van dit probleem zoals dat het zich heeft voorgedaan MET afplaktape. Ik ben zelf ook voor het schilderen zonder hulpmiddelen zoals tape of platic latjes. Maar als tape wordt gebruikt, haal de tape dan direct na het schilderen eraf!. Hierdoor voorkom je dat je verf meetrekt.
 

renehi

  • #13
Cyruse schreef:
Ook belangrijk is het schoonmaken tussen het schilderen door. Er komt altijd een randje verf aan de achterzijde van de spaan, deze voor het verplaatsen van de spaan even schoonvegen aan een natte doek.
Ik gebruik meestal een reilat, deze is wat langer en hoeft dan ook niet zo vaak schoongemaakt te worden. Ook een aluminium L-profiel gebruikt, (wat je voor trappen gebruikt) ook handig. Voor schilderstape en de overige hulpmiddeltjes hou ik wel als regel aan: Het is handig dat het hulpmiddel daar zit om foutjes te voorkomen, maar eigenlijk moet je verven alsof het hulpmiddel daar niet zit. Zo voorkom je 'doorlekken', veel mensen verven de verftape net zo goed als de daarnaast gelegen muur. Dan zal natuurlijk de verf onder de tape doorlopen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #14
Voor glas kunt u speciale glastape gebruiken. Deze kunt enkele dagen laten zitten MITS DE ZON NIET OP DE LIJMZIJDE GAAT STAAN.

Hiermee verkrijgt u messcherpe resultaten OP GLAS.
Muren besnijden zijn van een heel andere, al eerder beschreven orde: hier zult u toch voor het allerbeste resultaat moeten werken met de kwast, waarbij u van bovenbeschreven hulpmiddelen gebruik kunt maken.

Het spack-mes, want zo heet dat grote "plamuur" mes, heeft een zeer scherp blad en geeft vooral op verticale zijden goede resultaten
 

Leerling schilder

  • #15
Wat ook aardig werkt is dat wanneer je de tape heb aangebracht dan kit je langs de tape vervolgens schilder je de hoek en haal direct de tape weg je zal zien dat je een hele strakke lijn krijg..... gebruik de gele tape deze zet wel vast aan de ondergrond maar hecht bijna niet waardoor je de ondergrond niet beschadigd kost wel wat maar geeft een groot plezier
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu