Muren/plafond spuiten. Fixeer?

Dagf

  • #1
Goedemorgen,

Ondanks zeer uiteenlopende meningen van gebruikers, heb ik toch een W665 verfspuit gekocht.

De bedoeling is om hier een paar slaapkamers (ca14m2) en de garage mee te spuiten, zowel wanden als plafonds. De rest van de woning doet een schilder met de roller.

Het betreft een nieuwbouwwoning met bepleisterde wanden. Deze zijn zeer mooi en ook glad opgeleverd, ze zijn inmiddels licht geschuurd. Ik heb geen witte handen als ik erover wrijf.

Er gaat gespoten worden met een betere Latex (verfgroothandel).

Indien er met de roller geverfd gaat worden, wordt enerzijds een eerste latex laag opgezet die verdund is. Anderzijds zijn er heel veel mensen die hiervoor fixeer gebruiken.

Hoe zit dat met spuiten? Direct spuiten met verdunde latex op de nieuwe muur, of toch eerst met de roller fixeren en dan pas spuiten?

Kan iemand mij helpen, iemand die hiermee ervaring heeft?

Vriendelijk bedankt,

Dag
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Fixeren doet u bij poederende / instabiele ondergronden. Zoals u zelf al constateerd blijft er geen verf op uw handen achter als u eroverheen wrijft: ondergrond is dus stabiel.

Verspuiten van fixeer/ of voorstrijk ( of een combinatie van deze twee) kan wel indien u hiermee ervaring heeft. Door de viscositeit van voorstrijk -waterdun - brengt u al heel snel teveel op.
Daar waar u teveel opbrengt hecht de latex niet goed omdat de fixeer/ voorstrijk het oppervlak volledig afsluit. U ziet dit aan glimmende plekken.

De viscositeit van latex is beter te regelen omdat u deze kunt verdunnen naar de juiste spuitdikte. Hiervoor heeft u een (bijgeleverde ?) DIN cup nodig.

Hou wel in ogenschouw dat een A-merk latex ook een A-merk spuit behoeft voor een optimaal resultaat. M.a.w: de ketting is zo sterk als de zwakste schakel.
 

Dagf

  • #3
Dankjewel,

Dan gaan we de spuit proberen met verdunde latex...

Gr!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu