RAL 9016 of gewoon plafondwit voor muren en kozijnen?

Mam1973

  • #1
We zijn op zoek naar een frisse witte verf. Tot nu toe blijft alleen RAL 9016 over (rest te geel of te grijs). Mijn man wil eigenlijk de muren en kozijnen met de plafondverf schilderen (gewoon wit). Hij vindt 9016 té wit en het lijkt alsof de normale witte latex wat zachter is.

Is daar wat op tegen? We hebben een modern klassiek interieur. Visgraat (naturel) en een strakke Bulthaup keuken.

Mij lijkt het zo vreemd, maar is dat zo? Voelt zo vreemd om alles met 'gewoon' wit te schilderen.
 

Manusen

  • #2
Je hebt RAL 9010 nodig,https://www.verfkleuren.nl/kleurenwaaier/ral-kleuren
Dat is net iets van wit af want wit is te wit, een schilder gebruikt altijd 9010 voor de plafonds en ook vaak voor de muren en kozijnen.

Maar ga geen kozijnen schilderen met muurverf, daar heb je lakverf voor nodig.
 

Mam1973

  • #3
Sorry, 9010 is echt nog te cremig. Hebben we getest. Plafonds worden meestal niet met 9010 gedaan hoor. Gewoon witte latex, geen RAL.
 

Manusen

  • #4
Dan kies je voor 9016 omdat daar geen oker (gele) pigment aan wordt toegevoegd zoals 9010.

En als schilder gebruik ik altijd 9010 voor plafonds.
 

De Bob

  • #5
Ral 9010 gaat voor "zuiver wit" u kan het opties witter laten lijken, door er een paar druppels blauw aan toe te voegen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Vraag ook eens hoe lang Ral 9016 wit ook zo wit blijft en niet snel verkleurd?
Sommige kleuren verf verkleuren nl. veel sneller dan andere en omdat te voorkomen wordt er dan iets kleur aan toegevoegd.
Dan is het soms handiger om een kleur te kiezen die dan wellicht niet helemaal de kleur is die je graag zou willen maar die een jaar later nog wel steeds wel in de buurt van de gewenste kleur zit ipv. geheel verkleurd te zijn en dat het er totaal niet meer op lijkt.

suc6

Gerrit
 

Bert pit

  • #7
Het plafond een tintje witter dan de wanden is mooi. Dus wit wit ral 9016 op het plafond en dan 9010 op de wand. Dit zijn natuurlijk heel algemene kleuren die het altijd goed doen. Let op er is een groot verschil tussen mooi op de staal en mooi op de wand.
Ik heb een keer een hele kamer overgeschilderd nadat ik de kleur van de wand overdag niet mooi vond. Te veel groenzweem in zonlicht. Teruggegaan naar 9010, zag er op staal niet mooi uitmaar op de wand wel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu