Plaatsing RTL in bestaande situatie

StievenP

  • #1
Naar aanleiding van het onderstaande topic maak ik een nieuw topic aan om het overzichtelijk te houden.
https://www.klusidee.nl/Forum/topic/tikkende-rtl-klep.98234/
Mijn RTL klep geplaatst door een loodgieter was eerst tegen de stroming in geplaatst in de retour leiding waardoor deze tikte en veel geluid maakte.

Nu is de monteur geweest en heeft nu de RTL klep in de aanvoerleiding geplaatst. Deze aanvoerleiding komt direct vanaf de CV ketel en gaat dan rechtstreeks de vloer in.

Na mijn weten is het zo dat de RTL klep in de retourleiding geplaatst moet worden. Kan het zo zijn dat de monteur dit heeft gedaan om te voorkomen dat er veels te heet water direct uit de CV ketel de vloer in gaat en daardoor de RTL ventiel in de aanvoerleiding heeft geplaatst ipv in de retourleiding? Er zit een nieuwe tegelvloer in de keuken en wil geen problemen hier meer hebben door te warm water wat de vloer in gaat.

Ik wil het bedrijf weer bellen om te vragen maar wil ook graag jullie ervaringen weten zodat ik geen domme vragen stel..
 

Marcn88

  • #2
Als ie in de aanvoer zitwordt je vloer nooit meer warm want de knop meet de temperatuur in de leiding onder de knop zet je deze dus op een 30 a 40 graden loopt ie op deze temp dicht en wordt je vloer nooit meer warm de naam zegt t ook al he rtl rucklauf temperatur regeler dus in de retour
 

StievenP

  • #3
Naar aanleiding van je antwoord heb ik gelijk maar gebeld. En ze zeggen inderdaad hetzelfde.

Vrijdag komt de monteur weer langs. :?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu