Plaatsen van nieuwe binnenmuur

Markp

  • #1
Heb in mijn aanbouw de oude binnenmuren weggehaald, deze stonden tegen de buitenmuur aan. (veel vocht plekken)
Nu wil ik een nieuwe binnenwand terugplaatsen (ribben + hydrogips).
Wil niet te veel ruimte verliezen, daarom ben ik van plan om de ribben met de lange kant parallel aan de buitenmuur te plaatsen.

Wat is nu verstandig/goed: om tussen de ribben en de buitenmuur een spouw te creëren (~5 cm) en iets met een isolerende werking tegen de buitenmuur te bevestigen, of spouw weglaten en ribben met isolatie materiaal tegen de buitenmuur bevestigen.
En wat is eventueel goed isolatie materiaal?

M.v.g
Mark
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe is de muur opgebouwd, halfsteens, steens, of met spouw ?
 

Jacco

  • #3
Ervan uitgaande dat het een halfsteensmuur betreft, zou ik in eerste instantie tengels om de circa 40 cm op de buitenmuur slaan. Hier een dampdoorlatende folie opzetten.

Dan een rachelwerk maken, wat circa 1 a 2 cm vrij staat van de tengels. Tussen deze rachels isoleren met een steen of glaswol. Dan over de rachels een dampdichte folie aanbrengen zodat vocht van binnenuit niet de constructie kan intrekken.

Dan de afwerking die je belieft. Dit hoeft dan niet per sé een vochtwerende gipsplaat te zijn. Je gaat immers uit van een goede constructie?
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #4
Zorg ervoor dat hetgene wat tegen de buitenmuur aan bevestigd wordt wel tegen vocht beschermd is: bijv. verduurzaamd hout.
Een laagje bitumenverf of menie er op is ook aan te raden. (niet geheel insmeren: verstikt!)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu