Bovenkant deuropening dicht maken voor het plaatsen van een schuifdeur.

Samantha Jackson

  • #1
hallo iedereen,

in mijn nieuwbouwwoning heb ik momenteel een standaard draaideur met raamvenster aan de bovenzijde. Deze willen wij vervangen door een staallook schuifdeur. Omdat de deur een hoogte heeft van 235cm zal ik het stuk waar momenteel het raam heeft gezeten dicht moeten maken met gipsblokken, en laten stuccen.
Nu ben ik alleen bank dat wanneer ik dat laat doen het niet stevig genoeg zal zijn om daar een rails met deur aan te bevestigen.
heeft iemand tips voor mij hoe ik dit het beste kan aanpakken?
de deur heeft een gewicht van 35 kilo en de rails zal op 5 punten bevestigd moeten worden. Waarvan er ongeveer 2 a 3 in het stuk aangebracht met gipsblokkken komen. De overige boorgaten komen in de bestaande wand.
Alvast bedankt voor het lezen en meedenken.
Groet
Samantha

Bericht aangepast - lees de forumregels - mod

* Er worden in de door leden geplaatste berichten op dit forum geen adressen verstrekt van bedrijven of personen ten behoeve van het uitvoeren van klussen, reparaties of andere bezigheden of het verkrijgen van materialen.
Vragen naar zulke adressen zullen verwijderd worden.

image.jpg A56FF107-3D7C-473A-933A-92D28D88E558.png 1596FCE9-2C95-4611-9D66-78E8304511E1.png
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou een latei plaatsen (kan een stalen hoeklijn zijn) op de gewenste hoogte en met oplegging links en rechts van de bestaande opening. Op deze hoeklijn kun je prima je rail bevestigen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu