Plaatsen van breedplaatvloer over perceel buren

Audiofiel

  • #1
Hoi allemaal,

Ik ben momenteel bezig met het bouwen van een bijgebouw achter in mijn tuin. Tot nu toe verloopt het eigenlijk zonder problemen, maar ik voorzie een probleem met het plaatsen van de genoemde vloerdelen.

Ik woon in een doodlopende straat waar je alleen kunt komen via een labyrint van straatjes. Met enige stuurmanskunst was het mogelijk om 10m3 containers e.d. te komen halen en brengen, maar ik voorzie toch problemen met de breedplaatvloeren.

Waarom: de platen zijn ongeveer 6 bij 2.4 meter en 5 cm dik. Dit is ongeveer 1800 kilogram per stuk. Toen ik aan de plannen begon was het idee om met een grote kraan over mijn eigen huis deze platen achter in de tuin te leggen, maar nu blijkt dat een kraan die dergelijke zware platen ongeveer 30 meter vanaf de straat op mijn bouwgebouw moet leggen niet door het labyrint kan komen... probleem dus :roll:

Er is een alternatief om via de doorgaande weg met een vergelijkbare overspanning bij het bijgebouw te komen, maar dan zullen de platen over de percelen (lees: schuurtjes/garages) van verschillende buren moeten.

Is dit zonder meer toegestaan of kunnen de buren dit verbieden mochten ze bang zijn dat er iets gebeurd en op welke grond? Uiteraard probeer ik eerst in goed overleg toestemming te krijgen, maar stel dat ze echter voet bij stuk houden en niet toe willen geven, heb ik dan echt een probleem?

Graag jullie advies/tips. Alvast bedankt!


Groeten, Jan
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat is geen DHZ vraag maar een juridische vraag, dat valt helaas buiten klusidee.
 

Ralph

  • #3
In dit soort gevallen moet je niet zoveel praten maar gewoon doen. Tegen de tijd dat mensen gaan zeuren heb je de platen al liggen. Het mag gewoon over hun woningen gedraaid worden maar om dus gezeur te vermijden, niet te veel praten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zie het antwoord van The Headhunter, slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu