Gat in dekvloer en plaatsen reservoir

muddyfox

  • #1
Dit weekend begonnen om een wc-tje te bouwen in een voormalige trapkast. Bij het vastzetten van het inbouwreservoir een waterleiding in de dekvloer geraakt. :? Hij lag te diep voor de leidingzoeker om ‘m te vinden.

Enige optie was een stuk vloer uithakken om de boel te repareren. Dat is inmiddels gelukt door er een soort U-bocht tussen te solderen met twee knietjes eraan. Nu komt alleen de volgende uitdaging: er zit een aardig gat in de vloer op de plek waar de poot van het inbouwreservoir moet komen.

Iemand enige suggesties hoe dit op te lossen? Ik wilde het gat eigenlijk maar laten zitten aangezien er toch een voorzetwandje voorkomt. Daarnaast kan ik er dan via het plafond van de wc beneden nog bij (zit er recht onder) als er ooit iets mee zou zijn. En die koppelingen in een nieuw stuk vloer storten leek me ook geen heel lekker idee. Nog los van dat dit technisch een enorme uitdaging zou zijn.

Maar dan moet die poot van het reservoir wel op de een of andere manier opgevangen worden. Ik heb maar weinig plek omdat strak in de hoek de standleiding moet komen.

Ik zag dat Geberit muurbeugels verkoopt voor aan de poot om de kracht naar achter op te vangen. Maar hoe vang ik de kracht naar benden op?

Ik zat zelf te denken om een balk onder de poot te maken en dan in de muur te maken met een flink muuranker. Is dit sterk genoeg of is het vragen om problemen? Iemand een betere oplossing?

Foto van de situatie:

B71FE1E0-C7F3-4FE1-9FD3-0C1F0307CE08.jpeg

En provisorisch getekend hoe het qua standleiding en inbouwreservoir zit:

BD609F81-7654-48A6-A0CB-B00C5F1A01C5.jpeg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
De geeft aan dat de buis te diep in de vloer zat voor detectie dus dan zat er nog een flink stuk beton boven de buis.
dan zou ik zeggen hak uit de rest van de vloer een extra stuk dus zoiets
gat maken.jpg

Zet daar een plaat of tegel in en maak deze vast en je kunt vanaf de onderzijde er nog steeds bij en hebt aan de bovenkant stevigheid om je steun/poot op te zetten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Ik zou hier toch wel het beton aangestort willen zien, met een paar stevige wapeningsstaven.

Als je lekvrij gesoldeerd hebt (een lekkage zou je nu al moeten zien), is het een zaak van inpakken en instorten.
 

muddyfox

  • #4
Stel dat ik het beton wil aanstorten, hoe zou je dat dan aanpakken? Onder de smeervloer zit een broodje en is het dus hol. Stel dat ik daar een houten plaat in manoeuvreer om het beton op te vangen dan krijg ik die er na het drogen nooit meer uit. En waar zou je dan de leiding mee inpakken?

Ik heb nog even gemeten maar die muurbeugels van geberit zijn eigenlijk ook geen optie. De linker poot komt namelijk half voor de standleiding te staan, dus dan zit die standleiding in de weg.

Onder de poot van het reservoir heb ik wel circa 10 cm ruimte als ik m helemaal inschuif. Een balk van 44x69 raak ik wel kwijt zonder de voorzetwant een heel stuk naar voren te moeten zetten. Ik zat zelf te denken om in de breedte een balk over het gat te maken. Die rust dan aan beide kanten op het beton en kan ik bijv. vastzetten met montagekit (liever niet nog een keer in de leiding boren - er loopt misschien ook wel koud water :?). Richting de achterwand kan ik dan eenzelfde balk monteren aan een muuranker met een flinke houtdraadbout. Daarop zou ik dan een plaatje OSB van 18 mm kunnen maken. Zie foto ter verduidelijking. Zou dat werken? Of heeft iemand een beter idee? Ik realiseer me dan het niet helemaal volgens de regels der kunst is, maar het is nogal lastig werken met zo weinig ruimte en zo veel leidingwerk. :roll:

Sorry voor het onduidelijke gekrabbel op de foto. Ben momenteel aangewezen op een telefoontje.

AAB00FA4-1DD1-466D-801A-C19E40975C53.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu