Schotten plaatsen tussen kruipruimtes

Wijze raad

  • #1
Beste allemaal,

Wij zijn twee jaar geleden verhuisd naar een rijtjeswoning uit 1979, we zijn de vijfde (of tweede ;) ) van het rijtje we wisten dat de grond in de wijk erg aan het zakken was en dat we de kruipruimte zouden moeten gaan ophogen. Die tijd is nu gekomen, maar in tegenstelling tot wat er eerder gedacht doen de buren naast ons niet mee. Hierdoor lopen we het risico dat het materiaal bij verder zakken naar de buren loopt. De partij die komt ophogen kan tussen de kruipruimtes schotten plaatsen, dit doen ze met Lewis-platen tegen het weglopen van het materiaal.

Ik dacht er aan om dit zelf uit te voeren om wat kosten te besparen. Heeft iemand hier ervaring mee en kan iemand hier advies en tips voor geven. Het gaat dan om materiaal, bevestiging ( aan de fundering ja of nee of los) en diepte bijvoorbeeld.

De kruipruimte is 950 cm lang aan elke zijde en de verzakking is ongeveer 50 cm. Er wordt opgehoogd met kalkkorrels.

Hoor graag jullie wijze raad!

Met groet,

Jeffrey
 

Willem52

  • #2
Heb je ook wel eens last van grondwater in de kruipruimte ?
 

Wijze raad

  • #3
Ha Willem,
Beetje late reactie, sorry.
Nee, de kruipruimte is altijd droog..
Grt.
Jeff
 

Tiho

  • #4
Hier in de zaanstreek is ook alles klei op veen. En zakt dus. Ik heb nog nooit van iemand gehoord dat hij de kruipruimte op ging hogen.

Ik heb er zelf wel schelpen in laten blazen jaren terug, maar dit ivm met water en muggen.
 

Wijze raad

  • #5
Hier is alles zand en sommige delen van de wijk ligt de straat inmiddels 60cm lager dan de voordeur. Als je niet ophoogt loopt het zand van je tuin op een gegeven moment onder je fundering de kruipruimte in en zakt je bestrating en riool weg. Vandaar de keuze om wel op te hogen. Enkel de buren doen niet mee en om te zorgen dat niet alles hun kruipruimte in loopt willen we een afscheiding maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu