Plaatsen extra balken voor lewis vloer

Habottenberg

  • #1
Ik ga binnenkort aan de badkamer beginnen op de 1e verdieping van onze jaren 30 woning. Ik heb tijdens de verbouwing de plankenvloer al voor een gedeelte open gehad en zo de balklaag kunnen bekijken. Het gaat om een badkamer van 4.00 x 2.60 mtr. De overspanning van de balken zijn 4 mtr en liggen hoh op ongeveer 70 cm. Het gaat om balken van 60x160 mm.

ik heb de balken al opgezocht op Internet en weet dat ze niet sterk genoeg zijn voor een lewisvloer met daarop een badkamer. Ik heb volgens mij de volgende 2 opties om dit op te lossen:

1. Ik ga tussen de balken extra balken plaatsen van dezelfde afmeting van 60x160mm. Hierdoor komen de balken hoh op ongeveer 35 cm te liggen met een overspanning van 4 mtr.

2. Ik schroef en verlijm dezelfde maat balken van 60x160mm tegen de bestaande balken aan waardoor ik balken krijg van 120x160mm en hoh zal ongeveer gelijk blijven van 70 cm.

graag hoor ik van de experts wat jullie van bovenstaande oplossingen vinden of misschien hebben jullie nog andere oplossing.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij 4m overspanning heb je minimaal vloerbalken nodig van 70x190 hoh 300.

Je zal dus een optie 3 moeten bedenken ;)
 

Habottenberg

  • #3
Bedankt voor reactie. De afmetingen die jij noemt, zijn die dan bedoeld voor de zwaluwstaartplaten of normaal gebruik?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Die afmeting geldt ook voor een wat zwaarder belaste vloer. Moet wel lukken met zwaluwstaart dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu