Plaatsen deurkozijn douche/stoomcabine

Clifdon

  • #1
Beste forum leden,

Het is waarschijnlijk een domme vraag. Echter ik heb nog nooit een dergelijke deur geplaatst.

Het is de bedoeling dat ik een wand voor een stoomcabine metsel. Deze wand zal gemaakt zijn van 100mm porotherm. In de wand moet echter een deur voor de entree naar een stoomcabine worden geplaatst.



Maar hoe plaats ik deze deur? Metsel ik de wand en laat ik een 'gat' in de muur met zo vlak mogelijke dagkanten waar de stukadoor de sparing vlak kan zetten, en ik het aluminium kozijn na afloop direct op schroef?

Of moet ik met een stelkozijn van hout o.i.d. werken? Hout lijkt me niet het meest voor de hand liggen. gezien dit een vochtige ruimte betreft.

Ik dank u hartelijk voor alle reactie. tot nu toe kon internet mij hierin niet verder helpen. Misschien gebrek aan juiste zoektermen. Hoop hier de juiste informatie te vinden.
 

Rob smeets

  • #2
Goeie vraag!
Inmetselen of achteraf plaatsen van een kozijn heeft beide voor en nadelen.
In een buitengevel bij nieuw werk worden HOUTEN kozijnen ingemetseld. Dit vanwege de betere detaillering wb aansluitingen en vocht/tochtwering. Kunststof of aluminium kozijnen worden achteraf geplaatst in een stelkozijn.Voordeel hiervan is minder kans op beschadiging tijdens de bouw.
In jouw geval heb je te maken met een halfsteense muur binnen dus kun je geen stelkozijn inmetselen.
In verband met het risico op beschadiging zou ik het kozijn plaatsen als de ruwbouw klaar is en een sparing laten met ca 1cm stelruimte rondom het kozijn voordat de stucadoor komt. Kozijn goed stellen , fixeren en afschuimen met polyurethaan.Het betreft hier een glazen deur dus houd je peilmaat goed in de gaten. Peil is bovenkant afgewerkte vloer dus minimaal onderkant kozijn.Controleer voor de zekerheid de speling tussen onderkant deur en onderkant kozijn. Aan een glazen deur valt niets te schaven snap je...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu