Houten deurkozijn in stalen montage frame plaatsen

CasperR

 • #1
Beste klussers,

Ik zou graag wat advies willen hoe ik het beste een houten deurkozijn in een stalen montage frame zou kunnen plaatsen. Aan de andere zijde valt het kozijn tegen een gipsplaat aan.

Doordat de vrije ruimte nu 90cm is (deuren 83cm), heb ik geen mogelijkheid om extra opbouwlatjes tegen de gipsplaat en het frame te plaatsen.

Mijn plan was om 1 deurkozijn met stelschroeven verticaal tegen het stalen frame te zetten, maar ik vraag mij af of dit kan tegen het stalen frame?

Aan de andere zijde zal ik bij de gipsplaten vast eea moeten voorbereiden aangezien dit anders niet stevig genoeg zal zijn?

Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Alvast bedankt!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Bij het maken van een kozijnsparing in een metalstud wand is het raadzaam om een "spouwlat" in de wand aan te brengen. Zoals het nu is uitgevoerd is het inderdaad niet stevig genoeg.
   

  CasperR

  • #3
  Beste Walter,

  Moet die spouwlat dan aan de gipsplaten aan de slotzijde of geplaatst worden of aan het metalen frame aan de scharnierzijde?

  Is dit voor de rest wel de juiste methode? Ik kan vrij weinig advies hier verder over vinden..
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Aan beide zijden, dus zowel hang- als sluitzijde.

  Zie afbeelding:  Eenvoudig te vinden met Google.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu