PIR platen verlijmen tegen de wand

Ambidexterity

  • #1
Ik wil een wand isoleren van binnenuit. Ik heb gelezen dat een valse spouw kan optreden als je het niet helemaal goed doet. Nu is de wand redelijk recht en glad. Tussen de regels wil ik PIR platen plaatsen en zo strak mogelijk tegen de wand aan duwen. Nu heb ik me verrekend in de
flexibele wand tegel pastalijm, ik heb 2 volle emmers over. Ik zag op de site van de fabrikant dat deze wand tegel lijm ook gebruikt kan worden om PIR platen te verlijmen. Is dit een goede oplossing? Als ik een fijne lijmkam gebruikt, dan kan ik die platen mooi strak verlijmen en dan zit er zeker weten geen lucht en ruimte tussen lijkt mij.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De meeste PIR platen hebben aluminium. Hecht deze lijm daar ook op. Aluminium is een wat lastiger materiaal om te lijmen.
Als ik naar het lijmen van isolatieplaten en zelfs hele wanden kijk vraag ik me af wat je bedoeld met zeker weten geen lucht er tussen.
 

Ambidexterity

  • #3
De PIR platen waar ik het over hebt hebben zeker een aluminiumlaagje, maar over dat aluminium zit weer een soort van papier laagje lijkt het wel. Ik kan geen foto laten zien om dat ik de platen nog moet halen.

Met geen lucht tussen de platen of ruimte bedoel ik dat ze zeker strak tegen de ondergrond aan zitten. Ik had gelezen dat ruimte tussen de ondergrond en de platen voor een valse spouw kan leiden.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Kom op he niet te vaag. Hebben we het over bijvoorbeeld een veel voud van 1 mm, 1cm of 1 dm. :wink:
Als de lucht er van onder-en van boven niet uitkan zal er, ik meen is gelezen te hebben van >5 cm, niet veel invloed zijn.
 

Ambidexterity

  • #5
Nou, dat vaagheid val toch wel mee ;-)

Er zit wel iets ongelijkheid tussen, maar dat zal 2 tot 3 mm zijn schat ik in. Als ik via Google zoekt naar valse spouw op afbeeldingen, dan kom ik genoeg foto's tegen met kleine ruimte tussen de ondergrond en isolatie. Hierdoor is bij mij de indrukt gewekt dat dit zeer nauw komt. Vandaar mijn vraag hier. Maar met mijn tussen ruimte moet ik me dus niet zo druk maken begrijp ik.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Een paar mm maakt niets uit, de platen zijn luchtdicht en als er dan wat lucht achter zit heeft dat geen invloed op de mate van isolatie.
 

Ambidexterity

  • #7
Mooi, weer een zorg minder, thanxx.
 

MvanV

  • #8
Er zijn ook productlijnen van PIR platen met aan 1 kant een centimetertje glaswol wat wat indrukbaar is en kiertjes opvult en geluid dempt. Maar t lijkt mr niet echt n punt. Een klein stukje niet grventileerde spouw verhoogt zelfs de isolatie en steen kan makkelijker drogen. Wordt ook geregrld besust gedaan( maar hoeft niet, steen droogt voor 90% aan buitenkant)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu