Pilaar in woonkamer

A

Anonymous

Gast
  • #1
Het huis waar wij ons oog hebben laten vallen heeft 1 bizar nadeel: een pilaar midden in de woonkamer! De huidige bewoners hebben een paar jaar geleden een schuifpui geplaatst en waarschijnlijk is de pilaar geplaatst als steun.

Mijn vraag is of er een andere manier is om de constructie stevig te krijgen (zònder pilaar). Met een H-balk? Duidt een dergelijke pilaar in de kamer op een constructie fout?

Zijn er andere dingen (mbt die pilaar/bouw schuifpui) waar ik op moet letten voordat ik tot aankoop overga?


Alvast bedankt!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ik ben van menig dat je hier beter een gerenomeerd bouwbedrijf voor moet inschakelen. Er zullen berekeingen moeten worden gemaakt en dergelijke.

gr dennis
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Die pilaar is ongetwijfeld een aanpassing in de constructie van het huis, waarvoor een bouwvergunning vrijwel altijd verplicht is! Dat betekent dat er bij de betreffende gemeente informatie te vinden moet zijn over de aanvraag cq de vergunning.

Zo niet dan is er vemoedelijk illegaal gebouwd en is het maar de vraag of de huidige constructie betrouwbaar is, laat staan of de pilaar vervangen kan worden door een balk.

Wat dat betreft sluit ik me bij Dennis aan echter met dit verschil: niet een bouwbedrijf (aannemer) maar een bouwkundige moet dit beoordelen!

Daarvoor bestaan speciale adviesbureau's! Zoek maar eens met Google op bouwkundig adviesbureau. Het nadeel van een bouwbedrijf is in dit geval namelijk dat zij er brood in kunnen zien de klus te krijgen en daarom geen onafhankelijk advies zullen geven!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu