Betonnen vloer klinkt dun en hol in woonkamer - wat is wijs?

Nyn78

  • #1
Van het een komt het ander...bij jullie vast bekend als je gaat verbouwen.
Isoleren van de steens muur voorbereiden, ach, dan ook de houten vloer er maar uit en o, daar ligt eigenlijk flut isolatie (tot geen) onder... A, zie daar wat gaten tussen muur (kalkstuc) en betonnen vloer... O, hij klinkt ook erg hol er en der, vooral langs de gevel. Zouden dan de mieren echt die 6 emmers zand die ik onder de houten vloer aantrof naar boven gebracht hebben? Dat verklaart ook wat schimmelplekken en zachte hardhouten! latten waarop de vloer lag aan de gevelzijde. 40 jaar lang in klam zand gelegen.... En de vloer ligt dus niet overal meer 'op zand', maar op holtes. Boerderijtje is 100+ jaar oud, vloer voor het laatst 45 jaar geleden (bij)gestort.

De vloer klinkt dus hol en dun (kan op 1 plek ook tussen muur en vloer en daar voelt hij 7 cm dik. Eigenlijk is de pot met energie, tijd en geld voor deze woonkamer verbetering eigenlijk wel leeg aan het raken. Dus eerlijk gezegd zit ik niet te wachten op betonnen vloer uitbreken/wegzagen, zand aanvullen en aantrillen, beton laten storten.... al klinkt het wel wijs. Hoe erg is het als ik hier stop, de gaten en scheuren in het beton herstel, zodat er geen mieren en vocht meer naar binnen kunnen. En vervolgens de muur en vloer isoleer en er lekker in ga leven de komende halve eeuw? Klusvrouw met 3 jonge kinderen, die liever tuiniert ;-).

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden....
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Doe het goed of doe het niet.
Laten liggen krijg je spijt van, vloer eruit, isoleren en een nieuwe vloer storten.
Want hoe wil je isoleren als je de oude vloer laat liggen?
 

Nyn78

  • #3
Met Pir platen op de vloer, 4 cm. Zou ik het ook kunnen opvullen? Het gaat echt om maar paar plekken, gat boren, vullen met iets dat zichzelf opvult (vergelijkbaar met pur)?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Is wel jammer als je hier stopt eigenlijk had je hier moeten starten.

Maar die keuze moet je zelf maken.
als jij het zou wel prima vind het is jouw woning en je moet er zelf in wonen
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
je zou onder de vloer kunnen laten injecteren met schuimbeton maar dat is egenlijk geen systeem voor kleine stukje
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu