Pergola naast schutting / erfafscheiding

Ptrdejong

  • #1
Beste klussers,

In verschillende bronnen op internet (en ook via een check van het omgevingsloket) lees ik dat een pergola als tuinmeubilair wordt gezien en dat deze vergunningsvrij geplaatst mag worden in de achtertuin tot een hoogte van 2,5 meter.

Ik wil deze echter vlak langs (naast) de schutting plaatsen, volledig op de eigen grond. Deze schutting is 2 meter hoog, waardoor de pergola er dus 50cm bovenuit steekt. Hierdoor is er een kans op klagende buren en ik wil geen risico lopen het weer te moeten afbreken.

Is hier nog regelgeving voor dat de pergola op een bepaalde afstand van de schutting / erfafscheiding moet komen? Voor bomen en heggen is dit wel duidelijk terug te vinden, maar voor een pergola niet...

En betekend vergunningsvrij ook dat ik zo kan gaan beginnen met plaatsen, of moet er toch nog ergens een bouwmelding gedaan worden of toestemming verkregen worden?

P.S. Klusvraag: In de gewone bouwmarkten zie ik dat tuinpalen te verkrijgen zijn tot maximaal 300cm hoog. Nu weet ik dat deze eigenlijk 1/3 de grond in moet gaan, maar dan kom ik niet tot 250cm hoog. Zou 50cm de grond in en 250cm erboven een probleem opleveren? (Ik gebruik snelbeton om ze vast te zetten).

Dank alvast! :wink:
 

DubbleEagle

  • #2
Ptrdejong schreef:
Hierdoor is er een kans op klagende buren en ik wil geen risico lopen het weer te moeten afbreken.
Los van de wettelijke regelingen: misschien eerst eens een praatje doen met de buren wat ze van je idee vinden?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu