Pelgrim OKW999 werkt niet (meer)

Mvneerbos

  • #1
Goedemorgen,

In onze woning hebben we een oven die we hebben overgenomen van de vorige bewoner. Vorig weekend wilde we deze gebruiken, maar deze bleek het niet te doen.

Uitleg van de situatie:
Het gaat om een Pelgrim OKW999, deze is waarschijnlijk van rond 1999/2000.
Ik denk zelf dat de timerschakelaar kapot is, want ik kan hem wel aan de praat krijgen (enkele seconden);
Wanneer ik de oven op de stand hete lucht of gewoon zet en de timerschakelaar tussen de 30 en 40 minuten stand vast houdt tegen de weerstand aan dat doet ie het.
Je hoort hem dan blazen en de lampjes branden. Echter wanneer je hem los laat dan valt het gelijk weer uit.

Klopt het inderdaad dat de timerschakelaar dan kapot is? Aangezien deze rond de 160 euro kost wil ik het wel even navragen bij jullie.
 

Mvneerbos

  • #2
Iemand? :roll:
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Ja die is stuk dat kan niet anders.
Schakeldraden doorverbinden is ook een optie.
 

Mvneerbos

  • #4
Ik heb toch nog een keer jullie advies nodig hierover. Heb een nieuwe timerschakelaar erop gezet, en voila; hij deed het weer!
Na één keer te hebben genoten van een lasagne uit de oven, wilde de oven het de volgende dag wederom niet doen. Echter heb ik het idee dat er nu wat anders kapot is, alleen weet ik niet wat.

Ook deze keer hoor je de oven geen hete lucht meer blazen. Het lampje aan de rechterzijde (de rode) brand ook niet meer. Heb net als de voorgaande keren geprobeerd om de oven toch een paar seconden aan de praat te krijgen door aan de knoppen te draaien. Het enige wat ik hiermee voor elkaar kreeg is om het rode lampje toch te laten branden. Je hoort alleen de oven zelf niet aan gaan. De rode lamp begon te branden wanneer ik de knop waarmee je kan kiezen tussen uit > hete lucht > boven/onder verwarming draai tussen uit en hete lucht. Is dit onderdeel dan nu misschien kapot, en zijn deze ergens te bestellen?

Ik ben er bang voor dat wanneer ik dit onderdeel heb vervangen er weer een nieuw onderdeel kapot gaat, alleen kost een nieuwe 90cm oven zo veel! :cry: Iemand een idee wat er aan de hand is met onze oven?
 

Mvneerbos

  • #5
Hier mag een slotje op.

Er is drie keer een monteur van Pelgrim voor geweest, maar ook zij kregen het niet gerepareerd. Hebben nu maar een nieuwe gekocht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu