Pastalijm voor vloer gebruikt... oeps

Toudebreuil

  • #1
Ik heb bij een tegelboer tegels gehaald voor mijn toilet. Zowel wand als vloertegels. Ik heb daar ook een lijm bij gekregen die ik, volgens de tegelboer voor wand en vloer kon gebruiken. Deze lijm heet Omnicol Stabicol TP2. Ik heb de wanden al getegeld en de vloer net getegeld. Nu zie ik op de verpakking dat de pasta alleen geschikt is voor de wanden.

Niet zo slim dus, want ik heb het al gelegd. Dus kan ze er niet meer uithalen. De tegels liggen op een betonnen ondergrond. Op de verpakking staat dat de lijm binnen 1 tot 3 x 24 hard is. Nu vraag ik me af of dit kwaad kan?

Wanneer kan ik de vloertegels gaan inwassen, Ook hier heb ik spul voor van omnicol, genaamd b102. Op de verpakking staat 24 a 48 uur, maar omdat ik pasta heb gebruikt voor de vloer weet ik niet of dit ook opgaat. Heeft iemand tips voor me?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het verharden van de lijm zal niet sneller af langzamer gaan
 

Bbtb77

  • #3
Tja, pastalijm is veel flexibeler en doordat er op een vloer veel meer druk staat loop je de kans dat de voegen later los komen te zitten. Het beste is er uit halen, maar daar zit je niet op te wachten. Voeg in ieder geval met een flexibel voegmiddel en dan maar het beste er van hopen.''

PS: b102 is niet flexibel.
 

Ralph

  • #4
Gewoon lekker laten zitten, hoevaak loop je nou in de wc? In de woonkamer of keuken zou dat denk ik anders zijn geweest en had ik het er wel uitgesloopt, maar de wc........
 

Toudebreuil

  • #5
Meestal zit ik inderdaad alleen in de wc.
Ik heb omnicol gemaild en ze gaven aan dat als de pastalijm maar goed hard is, dat het geen probleem moet vormen voor een toilet. Ze adviseren 5 dagen drogen bij grote tegels. Ik heb kleine tegels, maar ik houd voor de zekerheid de termijn maar aan voor dat ik ga voegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu