Badkamer vloertegels met pastalijm ;-(

Alexg

  • #1
Hi all,

Even een vraagje;
Vorige week eindelijk de badkamer wand en vloer getegeld...erg mooi geworden, maar nu (6 dagen later) is de pastalijm onder de vloertegels nog steeds deels flexibel...

vanavond het forum maar eens afgespeurd, en ja hoor: ....pastalijm en vloer is een no go...jammer maar helaas, mijn vloertje ligt al een week te drogen en heb erg weinig zin en tijd om het er allemnaal weer uit te trekken... momenteel heb ik er maar een kacheltje in gezet om wellicht de droging wat te bevorderen...iemand andere suggesties? of wordt het toch maar slopen ;-(

pastalijm is gewoon van de gamma, niets bijzonders en heeft super gepakt op de wanden...de oorspronkelijke vloer was zo'n fijne granito bak die we hebben opgeruwd.

hoor graag even, groet Alex
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Inderdaad nooit geen pasta lijm gebruiken voor de vloer.
Deze is te flexibel en door het er over heen lopen zullen op den duur de voegen scheuren, met als gevolg dat er vocht onder de tegels komt, de lijm gaat verzepen en lekkages zich gaan vormen.

Pastalijm verhard, door zogenaamd uitdrogen van de lijm.
Als dus de lijm is opgesloten tussen twee niet zuigende ondergronden, wordt hij niet hard. (wordt hij in de emmer ook niet als er geen lucht bij kan)

Als er dan nog eens vocht bij komt, gaat de pastalijm verzepen (oplossen)

Ik zou de tegels er voorzichtig uit proberen te halen, even schoon maken, en dan met een snelwerkende poederlijm weer terug aanbrengen.

Het is nu wat werk, maar beter als dat straks de hele vloer los ligt, met eventuele lekkage schade erbij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu